sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Harrasteita

Tänään oli ensin RINNAN SAGIn alueellisen valmennuksen kerta Vuokkosilla. 

 

Rinnan kanssa tehtiin vain osa radasta osissa: 1.-6.,  6.-10. ja 16.-18. Ekassa osassa käytettiin eniten aikaa koiran saamiseen kutosputken oikeaan päähän. Päällejuoksun jälkeen tartti saada koira haltuun ja sitä kautta koirakin päätyi oikeaan päähän. Päällejuoksujakin voisi treenata lisää.

Toisessa osassa jatkettiin 6. putkelta 10. esteelle. Tässä koira heti haltuun seiskalla ja sitten tiukasti se kasille, valssaten ysille ja toisella valssilla vieden kympille. Toinen valssi alkoi jo tyrkkäsystä ysille ja se suuntausui ysin siivekettä kohti, pois koiran tieltä. Valssauksien oikea ajoittaminen oli tässä haastavaa. Kotiläksyksi sekin.

Kolmannessa hypyllä tehtiin pakkovalssi ja jaakottamalla koira käännettiin tiukasti A:lle. Tiukasti kääntäminen oli vaikeaa. Koira saattoi hypätä ylimääräisen hypyn A:lle mennessään. Tätäkin voisi treenata.

Rimoja tuli alas taaskin. Pohjassa on syytä, mutta syytä on myös muuallakin. Rinna kävi liian kovilla kierroksilla ja silloin sille rimat on ihan sama. Nyt se sai palautetta niistä ja jatkossakin tulee saamaan. Olen kuitenkin tyytyväinen treeniin. Ennen kaikkea olen tyytyväinen itseeni. Sain pidettyä itseni sisäisesti rauhallisena ja kuulemma se rauhallisuus näkyi myöskin rauhallisena ohjaamisenakin. Hyvä, tätä fiilistä lisää!

---

Sitten jatkettiin ADT:n hallille HSPK:n vapaavuorolle. Ensin paikallaanolot. Otin SARAN valmistelematta riviin, en edes vihjaissut sille tulevasta. Se kostautui ja koira vinkaisi jätettäessä. Torut tuli ja otin jätön uusiksi. Makuu oli muuten hyvä, mutta piilosta poistultaessa Sara meni lonkalleen. Se korjasi asentonsa käskystä ja sai palkan. Istuminen tehtiin väliin. Laitoin koiran vinosti piiloa kohden. Oli ok. Tämän jälkeen tein lisää paikkamakuun jättöjä. Nämä sujui äänettä. Nopeampiin maasta sivulle nousuihin kokeilin käsikosketusta. Tää taitais toimia.

Seuraamista tehtiin paljon. Keskityin lähinnä edistämättömyyteen ja vasempaan käännöksiin. Sara reagoi hyvin palautteeseen ja paikka korjaantui. Vasempaan käännökset oli sujuvia, ne vaan vaatii muistutteluja välillä. Tehtiin myös pitkä kaavio seuraamista liikkurilla. Kerran koira äänsi (ja sai toki siitä palautetta), muuten se oli ihan hiljaa. Jääviä tehtiin sekaisin, sekä seuruussa että ilman. Muut oli hyviä, mutta seisomiset oli parempia. Selvästi treeni tuottaa tulosta ja asentoon koira jää terävämmin. Edelleen lisää treeniä näihin. Ruutu oli merkiltä vasempaan. Ekalla koira meni ruudussa huonoon paikkaan, käskyllä se korjasi. Seuraavilla kerroilla se meni suorilla oikeaan kohtaan. Treeni on tähänkin auttanut, mutta edelleen lisää treeniä tähänkin. Kaukot oli ok. S-i-vaihto toimi kivemmin, kun käsimerkki oli työntävämpi.

RINNA teki seuraamista. Koira oli turhan innokkaana ja ääntä meinasi päästä. Pidin treenin mahdollisimman yksinkertaisena minimoidakseni ääntelyn. Jääviä tehtiin sekaan. Istumiset sujui. Seisomisiin annoin käsiavut, että päästäisiin siitä pompsahduksesta eroon. Maahanmenotkin oli nopsia, kun näytin vähän lelua koiralle. Noudossa Rin ei ääntänyt lähdössä eikä se saalistanut kapulaakaan! Keskityttiin kuitenkin lähinnä paluuvauhtiin. Jätin koiraa kapulan kanssa kauemmas ja kutsuin siitä luokse. Näitä pelkkiä paluita pitäisi treenata enempikin, tekisi hyvää. Kaukoja tehtiin toisen koirakon rinnalla. Tehtiin monta settiä, pelkkiä avon vaihtoja. Ekalla Rin ei noussut istumaan. Kävin nostamassa koiran ja sen jälkeen se teki kaikki vaihdot kaikissa sarjoissa. Ehkä sitä pitää vaan vaatia?

---

Kiitos Sariannen innostuksen meilläkin on nyt myös uusi talviurheilulaji :D Minisukset jalkaan, koirat vetämään ja eikun menoksi! Aika pelleilyähän tämä on (vielä), pyllähdän tasaisesti parin sadan metrin välein tasapainon mentyä, mutta hauskaa on :D

6 kommenttia:

 1. Petikkoon tulee varmaan jossain vaiheessa ladut, kiinnostaisko sua lähteä sinne hiihtämään? Minä en kyllä osaa hiihtää, mutta ainakin sitä on kiva toheltaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan toki kiinnostaa :) Mullei vaan oo oikeita suksia, on vaan nuo minit :p

   Poista
  2. Katsotaan siis uudenvuoden jälkeen. Ennen sitä ei ehdi kun lähdetään jo perjantaina joulun viettoon. Tosin en oikein tiiä pystyykö ladulla menemään minareilla.. :/

   Poista
  3. Voidaan silti mennä. Haluun nähdä miltä homman pitäisi oikeasti näyttää. Ja lisäksi haluaisin nähdä millaset on kunnon varusteet. Saralla on vaan tavalliset valjaat + hihna. Rinnalla on sentään edes jonkinlaiset vetovaljaat ja joustava hihna. Tarviis hommata paremmat.

   Poista
  4. Me ei kyllä yhtään osata näyttää miltä homman pitäisi -oikeasti- näyttää. :D Siis kun minun hiihtataidot oikeastaan jäävät syöksyasentoon + välillä yritän sutia. :P Potkurilla meno on kyllä kivaa.. :D Mehän pystyttäisiin vaikka minun vakkarilenkillä menemään potkurilla ja sä voisit ottaa sun koirat minareilla.. No katsellaan sitten vuodenvaihteen jälkeen. :)

   Toukolla on ZeroDC Faster -valjaat (sopii seisojille, mutta enpä usko että sun koirille) ja Gimmalla Joken rutkut. Mihinkään Jokkeihin ei kannata sortua. Gimmalle tosin ostan nyt uudet ja olen päätymässä erittäin vahvasti Non-stop Freemotion -valjaisiin. Mutta tilaan ne vasta uudenvuoden jälkeen, jotta ei niiden tarvitse postissa seistä..

   Poista