maanantai 3. joulukuuta 2012

HAU:n tokot

Pakkasta oli ja paikalla oli vain yksi koirakko lisäksi. Tein lyhyen treenin SARALLA. Paikallaanolot suoritettiin lyhyesti. Ensin makuu, jossa kävelin pois ja sitten kiersin koirat. Siinä se ja samanlainen myös istumisessa.

Sitten ohjattua noutoa, kumpikin puoli kertaalleen. Kapuloiden välit oli n. 10 m. Kapulat erottui pystyssäkin huonosti Purinan uudesta pohjasta. Sara kuitenkin osasi ja lähti kummallakin kerralla oikeaan suuntaan ja sitten lähellä ollessaan bongasi vasta kapulan. Hyvä. Ei hyvä oli se, kun vein koiran merkille ja se kitisi. Toistolla sama. Vasta kolmannella sain vietyä sen äänettömästi merkille.

Sitten tunnari, jossa vapautin koiran palloon heti kun se nosti ekan laukka-askeleen palautuksessa. Hyvä oli. Lopuksi seuraamista ja siinä keskityttiin vasempaan käännöksiin. Ensin avustin koiraa namilla, sitten tehtiin ilman apuja. Jos koira vähänkään edistää, se näkyy huonoina käännöksinä. Eli kun puutuin vähäisenkään edistämiseen, niin sain koiran tekemään paremmat käännökset. Nyt vielä ennen koetta paljon namiavusteisia käännöksiä.

RINNAKIN oli mukana ja pääsi tekemään vähän aksaa pöksyt jalassa. Teemana oli kepit. Tehtiin kahdenlaista ympyrää: hyppy-hyppy-kepit-hyppy-puomi-jne. ja kepit-putki-putki-jne. (rimat oli matalalla). Putkesta kepeille tullessa vauhtia on vaan liikaa ja koira ei vaan taivu toiseen väliin ja lopussa maltti ei aina kestänyt ja koira jätti vikat välit pujottelematta. Torut tuli kummastakin ja koira paransi tapansa. Puomisuoritukset oli hienoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti