keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Purinalla

Ensin hyppytekniikkaa. Aloitukset joko ekan esteen takana istuen tai takaakierroilla. Lämmittelynä kuuden esteen perussarjaa (välit 5 ft), rimat siksakkina. SARA ensin. Sekin sujuvasti niputti vikoja hyppyjä yhteen. 

Kokeuden arviointi tehtiin leveällä okserilla (2 ft) sarjassa hyppy-hyppy-hyppy-okseri-hyppy (välit 5-5-8-10 ft). Okserin korkeus vaihteli 40/45-50/55-60/65-40/45 cm. Saralle jokaista korkeutta kaksi kertaa. Ensimmäinen oli aina huonompi kuin toisto. Ekalla kierroksella koira jopa kolautti takarimaa. Toisessa korkeudessa koira otti yhden väliaskeleen ennen okseria, kolmannessa kaksi. Hyppykaaret oli kuitenkin kohdillaan.

Etäisyyden arviointiin laitoin renkaan, sarjassa oli hyppy-hyppy-hyppy-rengas. Saran aloittaessa hypyn ja renkaan väli oli 10 askelta. Jo 12 askeleella mukaan tuli väliaskel. Kasvatin matkaa vielä 14 askeleeseen ja sitten pudotin takaisin 10 askeleeseen.

RINNALLE samaa. Sekin niputti perussarjan hyppyjä :p Korkeuden arvioinnissa se sai tehdä joka korkeuden vain kerran. Oli mallikasta :) Etäisyyden arviointi aloitettiin 14 askeleesta. 16 askeleella tuli väliaskel ja siitä laskettiin suorilta 10 askeleeseen. Näitä tehtiinkin useampi, sillä kun aloituksen teki takaakierrolla, niin Rin tuli alkuun rengaskehikon välistä. Kurvaus vei vaan liikaa sivuun :D

Sitten vähän tokoa. SARALLE seuraamista. Oli hyvää, ei äännellyt eikä edistänyt. Seuraavaksi jääviä. Istumiset oli hyviä, samoin maahanmenot. Maahanmenoihin annoin kuitenkin muistutuksena ensin apua. Seisomisiin kokeilin käsiapua kosketuksella ja ilman sekä vartaloapua. Ei ollut silmiä selässä, joten en tiedä mikä oli parasta :p Vikana vielä kaukoja. Ihan ookoosti sujui. Hiottavaa kuitenkin on vielä. S-i-vaihtoon voisin ottaa työntävämmän käsimerkin.

RINNA teki tokossakin samoja. Seuraamista tehtiin paljon. Hyvin meni, mutta tiiviyttä haluaisin enempi. Tiedän miten sitä saa, lelulla. Mutta toistaiseksi palkkaan lähinnä karkeilla koiraa. Haluan ensin vahvistaa koiran äänettömyyttä ennen kuin nostetaan kierroksia. Jääviä tehtiin lähinnä minun peruuttaessa. Avon kaukot sujui hyvin. M-i-vaihtoon voisin pitää käsimerkkiä hieman pidempään voimassa.

---

Iltalenkillä kuultiin pauketta (jossain ilotulitus?). RINNA nosti häntää ensin, mutta sitten jätti noteeraamatta äänet. SARAN häntä laski, korvat meni luimuun ja koira tuli minun lähelle kävelemään. Koira palautui kuitenkin tapahtuneesta hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti