keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Vuosikatsaus

Tänä vuonna SARA kisasi tokossa 8 kertaa. Kokeet oli aikas valikoidusti, oli lähinnä karsintakokeita ja arvokisoja. Alkuvuodesta osallistuttiin kolmeen karsintakokeeseen: Lempäälässä (EVL2, 247,5 p.), Hausjärvellä (EVL2, 235,5 p.) ja Kirkkonummella (EVL1, 283 p.). Seuraavaksi kisattiin kesällä SM-kisoissa Kuopiossa (EVL2, 224,5 p.). Syksyllä oli vuorossa aussieiden rotumestaruus Porvoossa (EVL3, 216 p.) sekä KV-kokeet Tallinnassa (EVL3, 193,5 p.) ja Helsingissä (HYL), joista jälkimmäisessa kisattiin piirinmestaruudesta. Vuoden viimeinen koe oli ihan tavallinen koe Ulvilassa (EVL1, 286 p.). Tulosten valossa vuosi ei ollut hyvä, mutta olen kuitenkin tyytyväinen. Opeteltiin asioita uusiksi, paremmiksi. Viilattiin sitä pilkkua <3 Viimeisin koe käytiin kokeeksi nähdäkseni koiran äänekkyyden tasoa kokeessa. Äänettömyys on hyvällä mallilla, mutta työ edelleen jatkuu. Lisäksi erinäisiä projekteja otetaan liikkeiden ja liikkeiden osien parantamiseksi. Ensi vuoden aikana ainakin luoksetulo ja kaukot saisivat parantua. Ensi vuonna voitaisiin käydä kokeissa enempi, säännöllisemmin. Karsintakokeet on jo suunnitelmissa. Lisäksi toki kalenteriin laitetaan SM-kisat sekä rotu- ja piirinmestaruudet. Virossakin pitäisi käydä uudestaan. Toko jatkuu siis edelleen Saran päälajina.

Agilityssä Sara nousi vuoden ensimmäisissä kisoissa toisessa startissaan maaliskuussa kolmosluokkaan. Eli tavoitteet täyttyi. Kolmosissa kisattiin yhteensä 6 starttia. Kuudesta startista neljä johti hylättyyn, kahdesta tuli tulos. Kummassakin kerättiin kepeiltä virheitä ja myöskin yliaikaa. Eli kepit lisätreeniin. Aika laimeasti siis kisailtiin tänä vuonna, ensi vuoteen saisi mahtua enemmänkin kisoja. Agilityssä kisaaminen on nykyään kivempaa, kun jännitän vähempi. Varsinaisia tavoitteita ei lajin suhteen enää ole. Toiveissa on nollia, edes se yksi oisi mukava :p

Pk-puolella Sara teki jälkeä, esineruutua ja tottista. Kaikissa riittää vielä työtä. Eniten työtä on paukkutreeneissä. Jos paukut saadaan kuntoon, niin koira ilmoitetaan kisoihin! Tulostavoitteita en osaa laittaa, sillä multa puuttuu koekokemus pk-puolelta.

Näyttelyissä Sara ei kuluvana vuonna käynyt. Ensi vuonnakaan ei ole pakko käydä. Joskus vielä tahdon viedä Saran tuomarille, jolta saa kattavan kuvauksen koiran rakenteesta ja liikkeistä. Mainetta ei ole luvassa eikä tuloksellakaan ole väliä, se hoo kun on jo, mutta rehellinen kuvaus koirasta oisi mukava.

RINNAN tälle vuodelle asetetut tavoitteet ei täyttyneet. Vuoden aikana koira kuitenkin kasvoi henkisesti aikuisemmaksi. Sen kanssa tehdään nykyään enempi yhteistyötä, etenkin agilityssä sen huomaa - koira ei mene enää vain sinne minne nenä näyttää vaan yhä useammiin sinne minne minä ohjaan.

Tokossa tavoitteena oli saada avoimesta luokasta ykköstulos. Ei saatu. Koira osallistui kahteen kokeeseen syksyllä saaden kakkos- ja kolmostulokset. Huomasin tarvitsevani lisää koetreeniä Rinnan kanssa, joten seuraavaksi kerätään koulari avoimesta luokasta. Ensi vuoden tavoitteena on sen lisäksi ykköstulos voittajasta. Tokossa koen epäonnistuneeni tänäkin vuonna treenien suunnitelmallisuudessa ja johdonmukaisessa treenaamisessa. Vuosi meni sen suhteen kuitenkin paremmin kuin edellinen :p Rinna valittiin Nuorten koirien rinkiin vuodeksi ja sen myötä on sitä suunnitelmallisuutta tullut lisää. Eli ennen kaikkea seuraavana vuonna tavoitellaan suunnitelmallista, johdonmukaista treenaamista ja sen näkymistä kokeissa.

Agilityssä tavoitteena oli yhteistyön löytäminen koiran kanssa. Sitä löydettiinkin. Nykyään Rin seuraa minun ohjausta ja virheet on pääosin minusta lähtöihin. Loogisempaa niin. Tulevana vuonna tähdätään kisoihin näyttämään yhteistyötämme eikä sen puutetta :p

BH-koetta ei suoritettu erinomaisin arvosanoin, mutta läpi se meni. Työtä on vielä tottiksessa, esineruudussa kuin varsinaisissa lajeissakin, mutta ensi vuonna on tarkoitus avata koiran varsinainen koeura jäljellä. Sitä ennen treeniä kaivataan etenkin keppi-ilmaisuissa. Viestin treenaaminen aloitettiin vasta syksyllä, joten sen suhteen on tarkoitus vain treenata lisää. Ensi vuoden treeneissä pyritään juoksumatkoissa koemittoihin. Ensi vuonna Rinnan kanssa on tarkoitus panostaa pk-puolelle, se saa olla Rinnan päätyö sulan kauden aikana.

Näyttelyissä Rinna kävi kerran ja sai arvosanakseen "Hyvän", juuri sen mitä haviteltiinkin. Seuraavan kerran Rinna menee näyttelyihin sitten, kun on sen ikäinen että se on ilmaista :p

Lisäksi Rinna kävi MH-kuvauksessa ja käyttäytyi siellä rinnamaisesti. Viimeisimpänä, muttei tokikaan vähäisimpänä, mainittavana on luustokuvat, joissa koira sai terveen paperit. Eli terveyttä oli, toivottavasti on ensi vuonnakin.

Ah ja lisätään vielä, se auto helpottaisi kovasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti