tiistai 10. syyskuuta 2013

Jessicalla

Treffattiin Jessicaa Sipoon nurtseilla.

SARALTA halusin katsastaa ruutuongelmaa, jossa koira lähtee etenkin luoksetulon jälkeen ruudun sijasta luoksetulon merkeille. Valittiin tätä varten provosoivasti ruutuun punaiset merkit ja luoksetuloon keltaiset. Luoksetulon merkit oli samassa linjassa ruudun kanssa. Ennen ruutua alle tehtiin kisanomaisesti metallihyppynouto, seuraaminen ja luoksetulo. Sitten ruutu ja  koirahan juoksi kohti luoksetulon merkkejä. Pysäytin sen ja talutin ruutuun. Toistolla koira osasi. Sitten siirrettiin ruutua ihan eri kohtaan, luoksetulon merkit peilikuvana. Taas koira lähti luoksetulon merkeille. Kävin taas taluttamassa koiran ruutuun, mutta silti toistolla tapahtui sama. Annettiin Saran mennä ja katsottiin mitä se tekee. No se meni möllöttämään yhdellä luoksetulon merkeistä. Käskytin koiran ruutuun ja sen jälkeen se osasi mennä sinne. Loppupäätelmänä Saralla on liian korkealla palkan toive, se odottaa vaan pallon lentävän eikä keskity tehtävään. Tai sitten koiralle on tehty liian vaikeita treenejä (paikanhakutreenit) ja se ei oikein tiedä mitä siltä odotetaan. Tai jotain muuta. Joka tapauksessa Sara saa kosketusalustan ruutuun.

Sitten katsottiin Saran kaukoja. Tehtiin tämäkin kisanomaisena, ennen kaukoja tunnari. Kaukot onnistui nyt hyvin! Ehkä mun koejännitys ja sen tuomat epämääräisemmän kuuloiset ja -näköiset käskyt vaikutti viime kokeen huonoon tyyliin. Jääpi nähtäväksi ens kokeeseen.

Lopuksi vielä työstettiin seuraamista, jossa siis paikka on hieman liian edessä. Otettiin käyttöön lyhyt hihna, jolla nyppäsen vähän koiran ollessa huonosti. Tähän Sara reagoi tosi hyvin. Sen asenne muuttui rallattelevasta enempi töitä tekeväksi. Alan yhdistämään nyppäsyyn käskysanaa, joka tulee ennen nyppäystä. Ideana saada koira korjaamaan jo pelkästä sanallisesta huomautuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti