torstai 26. syyskuuta 2013

Kaupunkilaisjälki ja maalaisjälki + aksaa

Tiistaina tein RINNALLE jäljeksi noin 2-kilometrisen jäljen kahdeksalla kepillä. Se vanheni puolisen toista tuntia ennen ajoa. Janaa oli tällä kertaa viitisen metriä ja jäljennosto oli vasempaan. Koira suoriutui hyvin. Jälki alkoi Raappavuoren metsiköstä, jatkui sieltä nurmikkoalueelle seuraten jalkapallokentän reunustaa ja kulkien sieltä niitylle ja takaisin sitten metsän puolelle. Jälki ylitti useasti polun tai kulki sitä myöten. Neljästi mentiin hiekkatien yli ja kahdesti asvalttitien ylitse. Ylitykset oli suoria ja pariin kertaan jälki kulki tien reunustaa pitkin. Jälki oli aika haasteellinen. Alue on suosittua ulkoilualuetta ja harhajälkiä oli paljon. Jo jälkeä tallatessa useampi ihminen ristesi jäljen kanssa. Jälkeä ajaessakin ihmisiä kulki jäljellä. Samoin koiriakin oli. Niiden kohdalla Rinna nosti ryhtiään, mutta sen jälkeen jatkoi hommiaan. Tuoreet häiriöjäljet ei olleet häiriöksi, mutta jotain harhajälkiä Rinna tarkasteli ajaessaan. Se saattoi mennä harhalla kymmenkunta metriä ja sitten palata takaisin jatkamaan omaa jälkeään. Vaikeissa kohdissa Rinna lähtee välillä omia jälkiään takaisin päin ja jäljestää jälkeä taaksepäin. En nyt antanut koiran mennä paljon jälkeä taaksepäin. Tarkastaa se sai, mutta sen jälkeen käänsin koiran ympäri. Pääasiassa aika kevyesti sain sen käännettyä.

Kaikki polut oli ok ja suurin osa teidenkin ylityksistä sujuvia. Kaikista vaikeinta oli, kun tultiin metsän puolelta nurtsille kulman kautta ja ylitettiin sitten hiekkatie. Hiekkatiet ristesi T-risteyksenä. Tultiin kannan kautta ja jatkettiin matkaa suoraan hiekkatien reunaa pitkin ja samalla pallokenttää sivuten. Tämä pätkä oli todella vaikea. Annoin Rinnan rauhassa selvitellä jälkeä ja koira suoritui tästä enemmänkin tuurin kuin taidon avulla :p Samaten kulma kalliolla oli vaikea. Koira lähti hakemaan jatkoa ja sattumalta löysi sitten jatkonkin vähän aikaa haettuaan.

Kaikki kepit löytyi. Muutamat kepit olin laittanut vähän haasteellisemmiin. Yksi oli polun ylityksessä, toinen jyrkästi nousevassa rinteessä ja vika pienen kiven päällä. Ekasta kepistä koira meni reilusti yli. Sitten se alkoi tarkastelemaan. Luulin jo koiran olevan hukassa, mutta se hakeutuikin kepille. Rinna on nyt muutamia kertoja tehnyt tämän saman eli mennyt reilusti ekasta kepistä yli ja sitten palannut ilmaisemaan sitä. Miksi? Pariin kertaan Rin ilmaisi kepit jo hyvin. Palkkauksen vaihtaminen nakkikopitteluksi on ehkä nostanut motivaatiota ilmaisuihin. Kerran kuitenkin huomasin koiran huomaavan kepin, mutta silti se olisi jatkanut ilmaisutta eteenpäin. Tästä huomautin.

---

Tänään käytiin Tiinan kanssa Kaitalammella treenaamassa. Tiina teki Rinnalle kilometrijäljen kuudella kepillä. Jälki meni kalliokiipeilyksi ja se meni paljon myös polkuja pitkin. Jälki vanheni puolisentoista tuntia. Janaa oli noin 15 metriä ja osasin nyt lähteä hyvin mukaan liinaa liikoja kiristämättä. Jälki lähti vasempaan, oikealla oli oja. Rinna tarkasti takajälkeä metrin pari ja kääntyi vasempaan joko ojasta johtuen tai se ihan oikeasti päätti suunnan olevan väärä. Jäljellä mentiin taas aika haipakkaa. Juoksin koiran perässä ja välillä liinakin irtosi käsistä. Rinna jätti ilmaisematta kaksi ekaa keppiä, ehkä vaan vauhtia oli liikaa? Muut kepit löytyi. Ilmaisut ei tänään olleet kummoisia.

Ennen jälkeä tallottiin täysikokoinen esineruutu sammaleiden peittämään kivikkoon. Vasen laita nousi jyrkästi ylöspäin. Esineiksi Rinna sai Tiinan hanskan vasempaan takakulmaan ja mun lompakon keskelle eteen. Vein koiraa hallitusti monilla lisäkäskyillä etulaidalla oikeasta laidasta vasempaan, josta lähetykset. Rinnalta meni homma paljolti vain juoksenteluksi ruudussa ja aikansa juokstuaan se toi lompakon. Luovutus oli hyvä. Lähetin koiran samantein uudestaan ruutuun samasta kohtaa ja edelleen koira vain juoksenteli. Kutsuin sen pois ja lähetin uusiksi. Nyt Rin juoksi suoraan hanskalle ja toi sen. Luovutuksessa se vähän mälväsi hanskaa, mutta lopetti käskystä. Palkka tuli nyt tästä. Oliko esineruutu nyt koiralle liian vaikea vaiko helppo? :p Rinnaa ois joka tapauksessa kannattanut vähän purkaa ennen ruutuun lähetystä.

---

Illalla SARAN aksoissa oli teemana käännökset hypyillä:


A-radalla sain kuin sainkin Saraa käännettyä! Siihen tarvitaan vaan oikeanlaista ohjausta :p Jään helposti odottelemaan ja varmistelemaan Saran kanssa, vaikka sille sopisi paremmin vedättävä tyyli. Kutosella kannatti ajoissa kertoa suunta kutosen takaakierrolla. Seiskalla jaakottaminen käänsi koiraa hyvin. Kympillä niiston jälkeen tuli äkkiä jatkaa matkaa, jolloin koira kääntyi hyvin mukana. Välille 13.-14 kokeiltiin jaakottamista ja vekkausta. Vekkaus onnistui paremmin, tosin koiralle pitäisi opettaa vekkaamisen ja takaakierron erot :p

B-radalla työstettiin eniten vitoshyppyä. Jos jätän rintamasuuntaa liiaksi eteenpäin, niin koirakin hyppää pitkästi :p Parempi oli siis kääntää omaa kroppaa aiemmin keppejä kohden. Yhdentoista poispäinkääntö toimi hyvin.

Kontaktit kusahti vähän kummallakin radalla. Puomilla Sara teki 2on2offin vasta kehoituksesta. Se tarjosi 4 onnia. A:lla koira rysäytti taaskin ylösmenolle ja alastulossa se hidasteli. Tarttisi kontaktikuuria!

Pyörällä mentiin taas mennen tullen. Mennessä juoksutin koiraa intervallina irti ja tullessa tasaisella ravilla hihnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti