lauantai 7. syyskuuta 2013

Tokoa ja esinettä

Päivin kanssa treenailtiin lähikentällä. Koirat vuorotteli. SARALLE tehtiin kiusauksia. Ohjatussa noudossa Päivi hetsasi koiraa keskikapulalle tai heitti keskimmäisen paikoilleen. Alun jälkeen koira teki niinkuin käskettiin välittämättä keskikapulasta. Sitten tehtiin ohjattua noutoa ja merkeille lähetyksiä. Koiran piti kuunnella kumpi oli vuorossa. Nämä oli selkeesti vaikeempia, mutta lopussa Sara alkoi saamaan jo ideasta kiinni. Näitä lisää.

Kaukoissa Päivi heitteli kapuloita tai lelua koiran edessä. Näin saatiin Sara tekemään virheitä. Se saattoi tarvita useamman käskyn vaihdon suorittamiseen tai tekniikka petti etenkin seisomaannousuissa. Näitäkin lisää, etenkin haluan saada vahvistettua oikeaa seisomaannousutyyliä.

Lisäksi Sara teki luoksetuloa. Stopit valui ja niihin otettiinkin juoksutusta minun ja Päivin välillä. Tähän treeniin Sara reagoi nyt hyvin, joskus aiemmin ei reagoinut. Maahanmenot oli ok. Ruutukin tehtiin. Merkille koira meni ekalla taempana olleille häiriömerkeille. Sen jälkeen onnistui.

RINNA teki vuorollansa luoksetuloa kujana. Se tuli suoraan, mutta välillä törmäsi. Ei auta enää uusi käsky koiran ollessa lähellä tai polvista niiaus. Seuraamista tehtiin häiriöillä. Koira teki hyvin, mutta kun seuruutin koiraa kentältä nurtsille sen kontakti alkoi rakoilla. Se ei vaan kestä vielä ympäristön muutosta. Lisäksi seuruupaikka on taas liian edessä. Jäävät oli ok.

Lopuksi tehtiin esineruutua Päivin hanskalla. Rinna ei nähnyt vientiä. En tiedä eikö koira tiennyt mitä oltiin tekemässä vai mikä oli. Se oli niinkuin hommissa, muttei vaan saanut hajua tai ei paikallistanut esinettä tai sitten se ei vaan halunnut tuoda vierasta esinettä. Onnistui se lopulta, mutta vaikeeta oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti