maanantai 9. syyskuuta 2013

Muka kiltti

RINNAN pari viimeisintä agitreeniä on mennyt mukavasti, joten jostain syystä olin tuudittautunut siihen uskoon, että niin menisi jatkossakin. No ei mene. Rinna oli jälleen oma kamala itsensä. Onneksi loppua kohden koira muuttui mukavammaksi ja päästiin hifistelemään ohjauskuvioillakin.


Alussa speed bump ei nyt auttanut. Sain koiran valuttua käskettyä sen takaisin bumpin taakse, mutta lähtöasento oli huono. Rinna valitsi puomin sijasta putken ja se piti nameilla lahjoa puomille. Kolmoselta neloselle ohjasin ensin persjätöllä, mutta se käänsi koiraa liikaa putkeen. Valssaaminen oli parempi vaihtoehto. Se piti vaan ajoittaa oikein eikä rintamasuunta saanut yhtään kääntyä hypyn mukana. 

Tiukkaa takaaleikkausta A:lla Rinna ei vielä kestä. Kuten ei myöskään isompaa sivuttaisetäisyyttä tai tempon muutoksia kepeillä. Kymppihypyllä oli sama juttu kuin kolmosellakin. 13-putkesta sain koiran tiukasti mukaan persjätöllä. Koiran mukana kääntyen vitoshyppy oli vaarana kaarteessa.

---

HAU:n tokoissa koirat vuorotteli. SARA teki kaukoja putkeen juoksevan koiran häiriköidessä. Ei haitannut ja vaihdot oli hyviä. Seuraamisessa työstin paikkaa taemmas sekä käännöksiä. Otin myös jäävät ja ne oli hyvät. Luoksetulon pysäytyksistä stoppeja tehtiin putken kautta ja maahanmenoja nameja nakellen.

RINNA oli paikallaan makuussa. Ensin makuu tehtiin siten, että koirat oli vastakkain ja ohjaajat koirien takana. Toruminen Rinnan takana ahdisti koiraa, mutta se pääsi siitä pian yli. Seuraamisessa namittelin koiraa ja hinkattiin täyskäännöstä vasempaan. Jäävät oli ok. Eteentulossa käytin paidanaluslelua eikä Rin nyt törmännyt, mutta asento oli herkästi vino. Hypyllä otettiin parit vinot noudot ja sitten juoksutin koiraa kapula suussa. Lopuksi vietiin yhdessä eteenmenolelua ja koira sai sitten juosta sille. Tykkäsi siitä.

2 kommenttia: