sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Jiikoo

Korkattiin minunkin varsinainen pk-ura Tuusulassa Tuusulan Kennelkerhon kokeessa. Kokeen tuomarina toimi Jorma Suni. Alkuun oli tottisosuus kerhon kentällä ja sieltä siirryttiin maastoon Nurmijärven puolelle. Arvoin meille numeroksi viisi, eli oltiin vikan parin eka suorittaja.

Jännitti enemmän kuin pitkiin aikoihin, aloitin jännittämisen jo päiviä etukäteen :p Kentälle päästyä jännitys kyllä vaihtui pian otsatatin kasvatukseksi. Rinnalla keitti vire vähän yli.

Seuraaminen - erinomainen
Koira kitisi, edisti sekä kontakti katkeili. Täyskäännökset oli kyllä kivat.

Liikkeestä istuminen - erittäin hyvä
Katsoin, että koira istui. Istui se, mutta siitä arvosanan alennus.

Liikkeestä maahanmeno + luoksetulo - hyvä
Rinna tuli suoraan sivulle. Koitin sihistä sitä hiljentämään vauhtia, mutta Rinna ymmärsi sen suoraan sivulletulona :p

Tasamaa-, hyppy- ja estenoudot - erittäin hyvä
Kaikissa koira lähtöhaukahti, saalisti muristen kapulan ja kitisi vielä edestä sivulle siirtymässä. Ote luovutuksissa oli huono. Pitää ottaa treeniin märät ja kuolaiset kapulat. Lisäksi esteelle mennessä koira hyppäsi harjalta.

Eteenmeno - erittäin hyvä
Seuraaminen oli kamalaa, koira oli jo nii-in menossa. Maahanmenossa tuli kaarratus.

Paikkamakuu - erinomainen
Oli se hyvä.

Tottiksesta tällä 92 pistettä.

Jälkimaasto oli kuivaa jäkälää ekan puoliskon, lopusta mentiin sammaleella. Jana oli nuoressa koivikossa. Tuomari tykkäsi sekä Rinnan että minun janatyöskentelystä, mutta koira nosti takajäljen. Sain käännettyä koiran kevysti ympäri ja jatkettiin oikeaan suuntaan. Koira kulki jäljellä hyvin. Kaikki kepit löydettiin yhteisvoimin. Rinna meni kakkoskepistä yli, mutta onneksi minä bongasin sen. Lopussa tultiin tielle ilman kutoskeppiä. Arvelin sen olevan lähellä ja löysinkin sen muutaman metrin päästä takaa. Kepeillä en vaatinut koiraa maahan. Edelleen sillä on ristiriitaa kepeillä. Pitää miettiä miten koiran saisi rennommaksi ja kepit iloisemmaksi asiaksi. Nyt kopittelin palkaksi nakkia. Se tuntuu ihan hyvältä palkkaustavalta kylläkin.

Pisteet 124, -6 meni takajäljestä.

Esineruudussa lähetin koiran matkaan oikeasta reunasta. Ajatuksena oli, että koira juoksisi siitä takareunaan, mutta se lähtikin ruudun halki mennyttä polkua pitkin keskelle. Keskiesineen koira kyllä huomasi, muttei malttanut paikallistaa sitä. Sen sijaan se nosti esineen oikeasta takakulmasta. Sieltä nousi muovinen letkunpätkä. Luovutuksen sijaan koira juoksi minun ohi ja uudella käskyllä tuli vasta luovuttamaan :p

Esineiltä kuitenkin 30 p.

Tulokseksi siis 286 p. ja JK1 I-tuloksella sekä sijoitus 1./6. Vähänkö tykkään :)

---

Illalla vähän juhlittiin, mutta tänään palattiin jo ruotuun ja tehtiin palauttelevat treenit Tiinan kanssa Luukissa. Aloitettiin tottiksella, Rinna teki:
 • Esteellä alastuloa lelulla vedätettynä. Alastuleminen oli siistiä, mutta lelua koira saalisti muristen. Ehkä tällä saadaan koiralle vielä enempi väärä mielentila?
 • Kilosen kapulan kantoa, noutoa ja luovutusta. Luovutusasennossa kapula tuntuu painavan, mutta käsiavuin saan koiran kannattelemaan päätään paremmin. Jumppaa lisää.
 • Paikkamakuut Miilun tehdessä. Ampumisiin koira ei reagoinut.
 • Seuraamista hihnapakotteella. Vein eteenmenolelun valmiiksi ja Rinnalla meni ylitte. Kesti aikansa ennen kuin sain koiran tekemään vinkumatta töitä. Ehkä nyt tässä vaiheessa ei tarttisi kiusata vielä eteenmenolelulla vaan voisi keskittyä oikeaan tekniikkaan erikseen. Ampumisiin ei reaktiota.
 • Eteenmenon lelulle.
 • Eteentuloa namikäsiavuilla. Näin se tulee kivasti törmäämättä ja suoraan kovemmastakin vauhdista. Näitä lisää siis.
Tiina teki Rinnalle lyhyen jäljen, n. 200 metriä ja lopussa purkki + keppi. Halusin vaan rennon menon eilisen jälkeen. Jälki ajettiin noin tunnin vanhana. Jana oli kamala. Koira lähti sahaamaan edestakaisin ja poistui alueelta. Tuomari olisi käskenyt takaisin janalle, mutta nyt halusin antaa koiran itsensä ratkaista tämän ilman mitään painostusta minulta. Se nosti jäljen kaempaa ja lähti oikeaan suuntaan. Pariin kertaa Rinna tarkasteli jäljellä, mutta muuten aika vauhtia taas mentiin. Metsätien ylitys sujui hyvin.

Tein vielä esineitä siten, että vein esineet vaan metsän puolelle ja lähetin Rinnan perään. Pk-liivi ja hiusdonitsi nousi hyvin, mutta Rinnan oma panta ei. Lopulta menin auttamaan eikä koira reagoinut pantaan lainkaan, edes haisteltuaaan sitä. Käskin koiraa nostamaan sen ja vein vielä sen jälkeen metsään ja koira toi sen nyt hyvin. Rinnalle on jostain syystä ollut vaikeita nostettavia koirien pannat ja hihnat. Pitäisihän niidenkin haista ihmiselle?

---

Päivällä olin töissä ATD:n tokoepiksissä. SARA oli mukana maskottina. Se niin tykkää olla seurapiireissä :) Mentiin mennen tullen pyörällä (6,5 km/suunta). Sara pääsi vähän tekemäänkin. Päivin kanssa se testasi seuruukaaviota ja oli kuulemma kamala... Lisäksi se oli alokasluokan paikallaanmakuussa ja sai tehdä luoksepäästettävyydenkin. Pidin koiraa koko ajan kontaktissa ja pitkän kontaktissa olon jälkeen maahanmeno olikin hidas. Tätä pitää työstää.

11 kommenttia:

 1. Törkeetä kirjoittaa vaan, että Sara oli musta kamala :P Pitää perustella; Meinasin astua sen päälle kun painoi ja oli edessä ja lisäksi naukui koko seuraamisen :P
  Onnea JiiKoosta kuitenkin ;)

  VastaaPoista
 2. Huikeen paljon onnea JK1:stä!
  Juhlitaan sit sammalkännien parissa pohtien kuinka saadaan Rinnan pilli kiinni ;)

  VastaaPoista
 3. Super-suuret onnittelut, aivan todella hienoa ja mahtavaa!! :D

  VastaaPoista