tiistai 18. maaliskuuta 2014

Huippaa

RINNAN eskarihuippiksissa oli Villen valssirata:


Kolmoselle vekkaus ja nelosella jaakotus. Kutosella takaaleikkaus käänsi koiran hyvin keinulle. Kahdellatoista kääntö koiraa ohjaten. Mun ohjaus kutosella ja kahdellatoista oli liian samanlaista, vaikka halusinkin koiran kääntyvän esteeltä eri suuntaan. Pitää olla erot, koira ei muuten tiedä mihin mennään. Muut ohjaukset oli niitä valsseja.

Rinna tulee liian lähelle rimoja käännöksissä, mutta myös suorillakin. Se osaa pelastella paljon, mutta kyllähän niitä rimojakin tippuu. Sen hyppytekniikka on ollut kunnossa ja nytkin varmasti paljolti huono lähestyminen hypyille johtuu koiran vireestä. Pää vaan vie liian lujaa. Joka tapauksessa ei varmasti olisi haittaa tehdä hyppytekniikkatreenejä useammin.

Toisena treeninä oli toinen rata omatoimisena. Tein vain muutaman esteen sarjoja ja niissäkin tyhmänä ahnehdin liikaa ja jouduin palaamaan yksittäisillä esteillä treenaamiseen. Kolmosputkeen en saanut koiraa oikeaan päähän ilman, että treenattiin putkijarruja erikseen. Seiskaputkeen lähetys oli vaikeaa, kun koitin oikoa jatkoon. Pituudella kääntöäkin piti erikseen treenata. Ensin saatto, sitten takaaleikkaus. Siten koira lukitsi esteen ja käänyi sen jälkeen oikeaan suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti