tiistai 18. maaliskuuta 2014

Lempäälä ym.

Lauantaina 8.3. oli SARAN kanssa karsintakoe Lempäälässä. Tuomareina oli Jaana Tala ja Riitta Räsänen. Riitalta saatiin kommentit kirjallisesti, Jaanalta ei. Jaana arvosteli ensin paikallaanolot ja lopuksi vikat liikkeet, Riitta arvosteli välissä osan yksilöliikkeistä.

Paikallaan istuminen   9
Tassujen liikuttelua.

Paikallaan makaaminen   7
Koiran pää meni ylös ja alas. Rauhaton vaikutelma.


Luoksetulo   6
Pitkät pysäytykset jälleen. Muttei ääniä jätössä!

Zeta   9
Tuomari rokotti vinosta seisoisesta. Ääntelyä tuomari ei kuullut. Sara äännähti kahdessa ekassa asennon otossa, siinä seisomisessa se oli hiljaa... Mun makuun asennot voisi olla rivakammat.

Ruutu   7 ½
Tuplakäskyllä maahan. Lisäksi tuomari otti Saran hauskasta hypystä merkille :p

Seuraaminen   8 ½
Aika kivaa! Tuomari oli erikseen piirrättänyt hympän Saran tassuttelusta :D Koira äännähti muutaman kerran, mutta näitä tuomari ei kuullut. Alun juoksussa kontati harhaili ja koira väljähtyi, samoin askeleissa taakse.


Ohjattu noutaminen   9
Vähän hidas merkki ja luovutusasentoon tulo.

Metallihyppynouto   10
Ei moitittavaa :)

Kaukot   8
Ekaan vaihtoon, m-i, jälleen tuplakäsky. Etenkin maahanmenot voisi olla napakammat. Mutta ei liikkunyt yhtään!

Tunnari   8 ½
Pisteet ehken hätäilystä kapuloilla ja kapulan purusta.

Tulos: EVL1, 262 p. ja sijoitus 22./38.

Ekaan ja tokaan kertaan kehään mennessä ja liikkeiden välissä koira tuntui olevan kivasti mukana. Se jopa tarjosi kävelyä kontaktissa ekaan kehään, mitä se ei varmaan ole koskaan aiemmin tehnyt vieraammissa paikoissa. Vikaan kertaan kehään mennessä koira ei ollut niin kivasti mukana. Jouduin siinä enempi tsemppaamaan koiraa. Eli edelleen liikevälejä ohjelmistoon. Ja saa niitä liikkeitäkin edelleen treenailla :p

---

Viikon lomailun jälkeen oli paluu arkeen. Maanantaiseen tapaan ohjelmassa oli ensin RINNAN agit. Teemana oli pakkovalssit.


Rinnalla on vaikeuksia edelleen tiukkojen kääntymistensä kanssa. Se nuolee liikaa siivekettä, jonka jälkeen sillä on huono kulma hyppäämiseen. Sille pitäisi tehdä paljon treeniä apurimojen ohjatessa koiralle tilavampaa lähestymistä hypylle. Lisäksi käteentuloja pitää vahvistaa.

*
 
HAU:n tokoissa SARA pääsi vähän humputtelemaan. Tunnarissa tehtiin erikseen vauhdikasta palautusta. Tuonteja tehtiin pitkältä matkalta välillä mun takana olevaan putkeen vapauttaen. Oli aika kivoja. Varsinaista tunnaria tehtiin omaa kapulaa piilottaen kauemmas väärien ollessa esillä. Saralla kesti ja kesti etsiminen, mutta se malttoi olla napsimatta vääriä ja oikeakin löytyi ahkeralla etsimisellä. Hyvä. Kapulan pitoja tehtiin seuruussa, jäävissä ja kaukoissa. Sara piti kapulaa hyvin eikä pureskellut. Kaukoissa tehtiin vain m-i-vaihtoa kaikista palkaten. Lopuksi vielä juoksutettiin koiraa mun ja takaleikittäjän välilllä luoksetulon pysäytyksiä välillä tehden. Stopit oli aika kivoja! Sara jarrutti niissä hyvällä tekniikalla, tosin se kääntyi samalla taaksepäin. Maahanmenoissa tämä tyyli näyttää jähmettävän koiraa. Testaillaan vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti