maanantai 24. maaliskuuta 2014

V-loppu

Lauantaina oli SARALLA karsintakoe Liedossa TSAU:n hallissa. Tuomareina kokeessa oli Ralf Björklund ja Tuija Sere. Sara oli suoritusvuorossa puolivälissä. Ekana oli ryhmäliikkeet Ralfin kehässä, sitten osa yksilöliikkeistä Tuijalla ja loput taas Ralfilla. Kommentit saatiin taas kirjallisina.

Paikallaan istuminen   10
Hyvä, hyvä.

Paikallaan makaaminen   9
Hyvin alas ja ylös, mutta se väli siinä oli rumaa :/ Koira otti rennon lonkka-asennon jo jätössä. Piste meni nuuskimisesta :/

---

Seuraaminen   9
Tuntui aika huonolta, mutta näytti vissiin paremmalta. Rytmitys oli hukassa, lisäksi askelsin väärään suuntaan. Ääniä ei juurikaan.

Ohjattu noutaminen   8 ½
Luovutusasento oli liian takana. Vauhtia on saatu luovutusasennnon ottoon, mutta nyt tekniikka kärsii.

Kaukot   7
Sara juuri käskyä antaessa vilkaisi muualle ja yhteen vaihtoon kaksoiskäsky (ei ollut m-i niinkuin viime aikoina). Tuomari rokotti myöskin tassujen nosteluista, vaikka koira pysyi kuitenkin paikoillaan.

Tunnari   7 ½
Koira oli kapuloilla raju. Luovutusasento taas liian takana, mutta tässäkin tuli vauhdilla loppuun asti.


---

Luoksetulo   8
Kehien välissä ehdin juuri ja juuri ottaa koiran perusasentoon, vihjata luoksetulosta ja namittaa siitä sekä maahanmenosta. Tämä on nyt toiminut hyvin eikä kehässäkään koirasta päässyt ääntä. Pisteet meni liian pitkistä pysähtymisistä.

Zeta   8 ½Seuruussa rytmitys tässäkin pielessä. Seisominen hieman vino ja muutenkin asennot olisi voineet olla napakampia.

Ruutu   9
Sara suuntasi kohti auringon paistetta eli maassa olevaa valoa. Se ymmärsi erheensä ja vaihtoi kurssin kohti ruutua. Suunta oli kuitenkin sen verran sivussa, että koira meni sivusta sisään. Hyvä paikka ruudussa.

Hyppynouto   9 ½
Luovutus vino.

Tulos: EVL1, 273 p. ja sivoitus 11./24.

Itse lähdin kokeeseen vähän hällä väliä -asenteella. Ei oltu treenattu, huono fiilis jo valmiiksi ja univelkaa niin paljon, että oli fyysisesti huono olo. Lisäksi jostain syystä ennen ekaan yksilökehään mennessä alkoi ahdistamaan. Ihan niinkuin ennen, kun jännitin paljon kisaamista. Koirakaan ei ollut hyvin mukana, se äänteli, lähinnä kuitenkin liikeväleissä. Se ei myöskään vastannut palkkausrapsutteluihin. Tuntui vaan, että se kiusaantui niistä. Toiseen kehään mentiinkin sitten jo eri asenteella, vaikka kehään mentiin aika suorilta. Molemmat parannettiin asennetta (tai siis minä paransin ja koira tunsi olonsa sen takia paremmaksi) ja mentiin yhdessä kehään. Yhteistyössä oli ihan eri tunnelma. Loppu hyvin, kaikki hyvin siis. Pitää vaan treenata lisää ;)

---

Suunnuntaina aamulla RINNA pääsi pitkästä aikaa hakuilemaan ja ihan metsään. Oltiin Teknopoliksella. Koira oli ihan super! Sillä ei kuitenkaan ole montaa kertaa alla ja nytkin on ollut pidempi tauko. Eikä näy missään. Se tykkään hausta ihan hirveesti. Missään muussa tilanteessa koira ei ole niin kierroksilla jo autosta otettaessa. Se vinkuu ja vetää metsään. Hallinta siis on edelleenkin puutteellista :p

Alue oli kallioille nouseva vasemmalla puolen ja matalaa oikealla. Tuuli hieman oikealta. Ukkoja Rinnalle otettiin kaksi etenevää eli neljä, joille koiraa lähetettin vuoron perään. Palkkana oli ruokaa purkista ja vikalla vielä lelu. Tehtiin hajun hakuna. Maalimiehet oli hyvin piiloissa. Oikealle ei tarvinnut montaa metriä hajua hakea, kun koira sai sen tuulen mukana. Suorat menot ja maalimies löytyi ongelmitta. Vasemmalla hajua haettiin syvemmältä. Eka oli hyvä suora meno. Tokalla koira kaarratti juuri ennen maalimiestä ja lähti jäljestämään. Lähetin hieman eri kohdasta uudestaan ja nyt koira lähti eri suuntaan. Kolmannella kerralla muistin suunnata lähetystä käden avulla ja se oli suora meno ukolle. Jälkikoirana Rinna turvautuu jäljestykseen ongelmatilanteissa. Se lähtee pistolle hyvin, mutta tarkentaa ukolla helposti jäljen avulla. Eli jatkossa ukot piiloihin takakautta. Vikan maalimiehen kaivaessa vielä syönnin jälkeen lelua esille koira sanoi itse "Hau" :D Ilmaisujen treenaus on vielä kesken eikä niitä ole tarkoitus vielä ottaa mukaan, mutta mukava jos koira itse alkaa jo yhdistelemään.

*

Illalla oli vielä vika kerta Tiltun kurssia. Aiheena oli luoksetulo ja ensin näytettiin Rinnan sen hetkinen tilanne. Takapalkan avulla seisominen on hieno, mutta maahanmenon koira tekee hitaasti, tarttee jopa välillä kaksi käskyä. Nyt laitettiin koira maahan ja palkkasin koiran siihen vierittämällä pallon koiralle edestäpäin. Sen jälkeen se kävi vaihtamassa palkkansa takapalkkaan, mutta tässä vaiheessa se on ihan sama. Näiden jälkeen otettiin luoksetulon seisomaanpysäytyksestä maahanmenoon ja siitä samanlainen palkkaus. Sitten vielä sivulle asti, josta koira sai juosta takapalkalle. Sitten vielä alusta seisomaanpysäytykseen, jota koira sotki juuri tehdyn treenin perusteella maahanmenoon. Tästä päästiin yli. Jatketaan tällä tyylillä. Palkkausta voisin  vaihdella. Takapalkkauksen sekaan etupalkkoja. Lisäksi voisin opettaa taka- ja etupalkoille eri nimet. 

Lopuksi otettiin paikallaanolot, joihin otin SARAN. Istumisessa jätin koiran vinoon. Koira korjasi asentoaan heti alussa siirtämällä sentin toista etutassua, mutta sen jälkeen piti asentonsa vinoudesta huolimatta. Näitä lisää. Makuu oli ok. Jumppasin erikseen alas- ja ylösmenoja. Lisäksi myös pää maassa makuuta. Nyt makuutin koiraa useamman minuutin. Hyvältä näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti