tiistai 4. maaliskuuta 2014

Summa

Sunnuntaina mentiin Inkan kanssa Vaakkoihin viestittelemään. RINNA tekin ensin. Vein koiran vähän matkan päähän niin, ettei koira just ja just nähnyt toisesta päästä toiseen. Ideana vaan saada se lähtemään kummastakin päästä hyvin. Palloteltiin koiraa meidän välillä tyyliin sulle-mulle-sulle-mulle. Sen jälkeen vein koiran kilometin päähän ja lähetin sen sieltä. Rin lähti, mutta kääntyi viitisen metriä mentyään minuun päin. Toistin käskyn ja sinne se meni. Se nosti vauhtia matkallansa, sillä hetikohta se oli jo toisessa päässä. Jatkossa voisi edellen vahvistaa lähtöjä virittelyin ja rutiinein.

Sitten siirryttiiin Luukkiin peltojäljille. Inka teki Rinnalle noin puolen kilometrin jäljen, jossa tarkoitus oli treenata kulmia. Jälki vanheni tunnin. Maa oli edelleen jäässä ja nyt oli aamulla satanut vähän lunta. Jäljentekoaikoihin sekä juuri ennen ajoa jäljen alku sai häiriöjäljet lenkkeilijöiltä koirineen. Alussa Rin ei saanut omasta jäljestä kiinni, joten lähetin sen toisesta kohtaa jäljelle. Siitä se nappasi sen. Alun vaikeudet ehkä sai koiran kaaottiseen mielentilaan. Se vaan kaahaili jäljellä. Otin liinaa lyhemmälle ja jäljestäminen oli parempaa, muttei mitään kaunista kuitenkaan. Kulmista koira meni hieman yli ja palasi tai sitten se meni kulman mukana, mutta palasi tarkistelemaan. Keppejä oli yhteensä viisi. Eka jäi jo alkuun, kun koira ei ollut nostanut jälkeä ja vikasta kepistä se meni yli. Otin valjaat koiralta pois ja ilman loppupalkkaa se jäi.

*

Illalla käväistiin SARAN kanssa SM-treeneissä. Mulla ei ollut kunnon suunnitelmaa ja tehtiin mitä sattuu miten sattuu :/ Tupa oli täynnä treenaajia, ahdasta oli. Ekalla kierroksella Sa teki ensin ohjattua noutoa. Merkille se voisi mennä voimakkaamminkin, mutta oli ihan ok. Ekalla se suuntasi keskimmäiselle, mutta korjasi käskystä hyvin. Pitäisi palkata enempi korjauksista, että ne toimisi jatkossakin. Toisella yrittämällä kapula löytyi heti. Sitten ruutua. Merkille tässäkin samanlailla. Ruutuun koira löysi hyvin, vaikka olikin  häiriöitä. Ruudussa se meni laitapaikalle, josta korjasin sen oikeaan kohtaan. Ottikohan se tässä häiriöitä toisella puolella olevista ihmisistä ja kohti tulevasta koirasta, vai eikö se vielä osaa paikkaa tarpeeksi hyvin? Luoksetulon pysäytyksiä tehtiin aktiivisella takapalkalla eli leikittäjällä. Vauhti oli kootumpaa, pysäytykset ok.

Toisella kierroksella aloitettiin kaukoilla. Ekaan vauhtoon, m-i, tarvittiin kaksi käskyä. Tätä on ollut aiemminkin, mutta nyt mun takana oli ihmisjoukko. Oisko häiriintynyt siitä? Muut vaihdot oli ok. Otettiin vielä m-i-vaihtoa häiriöllä ja nyt se toimi. Seuraamista tehtiin pitkän kaavion verran. Koira edisti vähän koko ajan, mutta piti paikkansa koko ajan. Se ei juurikaan painanut. Äänestä huomautin paristi. Zetassa se sitten ei edistänyt, mutta painoi. Jompikumpiko pitää valita? Ekalla suoralla huomautin painamisesta, mutten käskenyt asentoa. Toisella suoralla istuminen ja vikalla maahanmeno. Vikalla suoralla jouduin taas korjaamaan painamista ennen kuin teetin maahanmenon.

Paikaallaanoloista Sara teki ensin 3-minuuttisen makuun. Kumosin vahingossa koiran päälle namimuruja taskusta ja niitä koira haisteli maasta. Käskin lopettamaan piilosta eikä koira niitä sen jälkeen enää haistellut. Selväsi kuitenkin namihäiriöt treeneihin. Sitten 2-minuuttinen istuminen. Oli ok. Ja vielä 4-minuuttinen makuu. Nyt se oli hyvä. Istumaannousut tosin on välillä kaikissa maasta sivulle nousuissa välillä hitaita ja vajaita. Nämä treeniin.

Tein vielä lopuksi korjaussarjaa. Kaukoissakin haluaisiin koiran nousevan ryhdissä m-i-vaihdon. Sen se osaa läheltä ohjattuna, muttei vielä kauempaa. Ruudussa koira sai hakea oikeaa paikkaa läheltä. Oli ok. Seuraaminenkin oli parempaa. Tehtiin paljon askeleita. Koira teki hyvin, miksei se tee niin hyvin seuraamiskaaviossa? Treeniä lisää.

---

Maantantain RINNAN aksoissa oli kisanomaiset treenit. Ratana oli viime kertainen rata peilikuvana. Samat oli ongelmat tälläkin kertaa :p

*

HAU:n tokoissa keskityin lähinnä Rinnaan. Ensin tehtiin seuraamista. Jouduin vain paristi puuttumaan äännähdykseen. Mustavalkoisuudesta on apua. Työstettiin namin kanssa käännöksiä ja askeleita. Jäävistä maahanmeno ja seisominen on edelleen kesken. Pitää keksiä niihin jokin etenemissuunnitelma, jotta saan niistä sellaiset kuin haluan. Luoksetulossa keskittyttiin eritoten eteentuloon, jota en ole koskaan Rinnalle kunnolla opettanut. Ois jo aika!

SARA pääsi osallistumaan paikallaanoloihin. Tehtiin lyhyesti ensin istuminen, sitten makuu. Molemmat oli ok. Maasta perusasentoon nousuun yhdistän nyt joksikin aikaa käsikosketuksen. Katsotaan toisiko se napakkuutta asennon ottoon. Pohdiskeltiin myös pää maassa makuuta. Saralla on vaikeaa laittaa päätä suoraan maahan, jos olen sen sivulla. Helpompaa sille on, jos pää pitää laittaa maahan vasta jätössä. Lisäksi haluan koiran osaavan erotella pää maassa ja ylhäällä makuut toisistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti