torstai 27. maaliskuuta 2014

Kevättä Rinnassa

Eilen kimppatreenailtiin Petikon parkkiksella. Ensin otettin paikallaanolot, makuu ja istuminen, joihin SARA pääsi. Muuten hyvää, mutta edelleen maasta sivullenousu voisi olla napakampi. Jumppailtiin sitä. Omalla vuorollansa Sara teki ensin seuraamista. Se oli aika kivaa. Koira meinasi alkaa painamisen, muttan antanut sen sitä tehdä. Otin jäävät sekaan, oli ok. Kaukoja tehtiin yksittäisistä vaihdoista palkaten sekä sarjoina. Pidemmillä käskytysväleillä s-i-vaihdossa tekniikka pettää. Sitä voisi vahvistaa. Ruutu oli valmiiksi rakennettu, joten teetin sen kertaalleen. Hyvään paikkaan se meni. Tehtiin vielä merkkiä kiertojen kautta vauhditettuna.

RINNA teki kahteen kertaan samoja. Seuraamisessa ihan alkuun se pudotteli kontaktia, mutta pian kontakti korjaantui. Työstettiin lähinnä täyskäännöstä vasempaan. Se oli alkuun ruosteessa, mutta alkoi sitten sujumaan. Rinnalle on hirmuisesti työstetty seuraamisen tekniikkaa. Nyt pitäisi alkaa samalla rakentamaan kestoakin sille. Sekä sitä asennetta. Pystyn jo palkkaamaan koiraa kehujen lisäksi nameilla ilman ääntelyn lisääntymistä, siitä on apua. Perusasennot on koiralla välillä vähän vinot. Niihin pitää kiinnittää huomiota.

Jääviä tehtiin ensin ilman seuruuta tekniikkaa vahvistellen. Seuraamisessa maahanmenoon tarvii välillä eniten apuja, että tekniikka pysyy kasassa. Seisominenkaan ei onnistu ilman apua. Istuminen on valmis. Noutoa tehtiin 2-kiloisella kapulalla. Lähinnä keskityttiin niskojen jumppaukseen, että koira jaksaisi nostaa kapulan luovutuksessa kunnolla. Lisäksi itse opettelin heittämään kapulaa tarpeeksi pitkälle :p

---

Tänään treenattin Inkan kanssa hyvässä säässä. Ensin juoksutettiin viestiä Vaakkoissa. Vein RINNAN parin sadan metrin päähän ja juoksutettiin koiraa meidän välillä seitsemästi (=1400 m). Tällä kertaa keskityttiin lähtöihin. Rin lähti joka kerta innokkaasti tietäen mitä tehdä. Multa se lähti äänen kanssa, mutta Inkalta se oli lähtenyt siististi hiljaa. Lisää hallintaa vaan lähtöihin ja seuruutakin pitää ottaa enemmän mukaan.

Sitten jälkien pariin. Toivoin Inkalta samanlaista jälkeä kuin viimeksikin. Silloin treenistä ei saatu irti sitä hyötyä mitä halusin. Eli kulmatreeniä. Sport tracker mittasi matkaksi nyt 860 m eli viimeksikin matka oli todellisuudessa pidempi :p Kulmina oli kaksi terävää ja loput oli suorakulmia. Jälki sai vanheta vain n. 40 min. Janaa oli lyhyesti, mutta koira ehti siinäkin ensin oikoa jäljelle ja sen jälkeen nostaa takajäljen. Käänsin koiran ympäri ja matka jatkoi oikeaan suuntaan. Pidin liinan lyhyellä ja jarrutin koiran menoa kädet kipeinä. Alkuun Rin varmaan vähän hämääntyi tästä ja pysähteli. Käskyllä se jakoi. Alun jälkeen näitä pysähtelyjä ei enää tullut ja koira meni junana. Kulmat oli hyviä. Osan koira meni raiteilla ja osassa se tarkasteli hieman. Kaikki kepit löytyi. Koira tuntui vähän helpottuvan kepeistä, sillä nyt se joutui tekemään enempi töitä jäljen kanssa. 

Jäljen vanhetessa käytiin kentällä ampumassa. Rinna kuunteli kaksi laukausta maaten. Ei ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti