tiistai 25. maaliskuuta 2014

Se oli ihan tavallinen maanatai

RINNAN aksoissa oli rata:


Kakkosella sain koiran vedettyä oikealle puolen hyppyä pakkovalssilla, mutta sitä seurannut jaakotuksella ohjaus jäi helposti vajaaksi eikä koira silloin tiennyt mihin suuntaan sen halusin. Pakkovalssaus nelosella toimi hyvin ja ehdin sinne hyvin. A-putki-erottelu toimi hyvin. Pisiten työstettiin kahdelletoista vientiä. Otin koiran yhdelletoista päällejuoksulla, jolla koira jatkoi vaan helposti matkaansa. Se piti ottaa käteen ja tyrkätä takaakiertoon. Koska jouduin vääntämään koiran takaakiertoon, niin en ehtinyt suunnittelemaani persjättöön esteen jälkeen. Vaihdettiin suunnitelmaa ja ohjasin koiran pakkovalssilla kahdellatoistakin. Onnistui lopulta. Oli vaikeeta eikä pidemmälle rataa ehditty.

Rinnasta alkaa kuoriutumaan taas kusipää. Välillähän se oli aksassa aika mukavana. Nyt sitä on vaikea hallita ja se räksyttää turhia. Radalla rimoja on taas alkanut tippumaan. Tänään kylläkin rimojen tippuminen oli ihan mun ohjauksesta kiinni eikä juurikaan Rinnan kierroksissa ollut syytä. Lähdöissäkin se on alkanut pysyä. Vähän siis positiivistakin :p

*

Purinalta siirryttiin ATD:n hallille SARAN EVL-kurssille. Sara aloitti ohjatulla noudolla. Palkkasin ensin merkkiä vauhdista ja sitten noudatin molemmat puolet. Ekan palkkasin vauhdista ja toka otettiiin luovutusasentoon asti. Koira tuli vauhdilla loppuun asti eikä silti asentokaan valunut liian kauas. Sitten tunnari samasta kohtaa kapulat merkin ympärillä. Se oli hyvä, palkkasin vauhdista. 

Luoksetulon stoppia tehtiin ensin takaleikittäjällä. Nyt stopit ei olleet kummosia. Kaikista se sai silti juosta leikkimään. En oikein osaa vielä olla palkkaamatta kaikesta. Sitten tehtiin luoksetulona edelleen takapalkkauksella. Eka stoppi oli hyvä, toinen huono (korjaus, ei palkkaa) ja kolmas hyvä. Tarvinnee ehkä kokeilla jotain muuta. Luoksetulossa palkkasin koiran vihjeestä ja alun maahanmenosta eikä ääntä tullut.

Kaukoja tehtiin häiriöillä. Sivussa oleva häiriö ei ollut niin paha. Kerran koira katsoi häiriötä samalla käskyn kanssa samaan aikaan, mutta suoritti vaihdon silti. Se oli m-s ja koira teki vaihdon ilman lyhennystä. Takana oleva häiriö oli pahempaa. Siinäkin koira teki kaikki vaihdot, mutta m-i-vaihtoja se teki vajaasti ja käskytin niissä toiseen kertaan. Lopuksi vielä kaukot ilman häiriöitä. Häiriöistä koiralle jäi kuitenkin hieman ahdistunut olo ja sen mielentila ei ollut oikea vaikkakin vaihdot oli hyvä. Koira luimisteli ja lipoi huuliaan. 

Ruutu oli tällä kertaa Ruotsin väreissä sinisillä merkeillä ja keltaisella nauhalla. Aivan ruudun taakse laitettiin tuolirivi. Sara meni häiriöstä huolimatta hyvin ruutuun. Se jäi hieman eteen keskelle, ei siis laitapaikoille kuin ennen. Korjuutin koiran oikeaan kohtaan ja uusinnalla koira osasi juosta perälle asti. Lopuksi vielä leluruutu. 

Tunnaria tehtiin vielä lisääkin. Sara sai etsiä oikeaa kahteen kertaan jonkin sadan kapulan joukosta. Hyvää nenätyötä. Seuraaminenkin oli ihan kivaa tänään. Jäävistä vahvistettiin asentojen ripeyttä. Seisomiset oli ihan mainitsemisen arvoisia, ne oli suoria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti