torstai 14. toukokuuta 2015

Äksät treenit

Maanantaina oli useammat treenit osittain päällekkäin, mutta kaikkeen vaan ehdittiin, kun oikein yritettiin. Ensin oli Ansun tokokoulutus SARALLA. Otin aiheeksi viime aikoina vaikean ruudun. Nyt koira löysi eri ruutuihin hyvin, joskin toistojen myötä koira alkoi tarjoamaan paikkoja liian edessä ruudussa eikä osannut korjata niistä taemmas. Eli ruudun paikkaa saapi edelleen treenata. Ruudun hahmottamistreeneinä voisi treenata joskus ennenkin tehtyjä ruudun siirtoja sekä lisäksi siten, että välissä tehdään muita liikkeitä ennen kuin ruutua uudestaan siirrettynä.

Ehdittiin katsoa hieman myöskin seuraamista. Paikkaa on koiralta saatu taaksepäin. Jatkossa voisin keskittyä enempi vain äänettömyyteen ja palata paikkaan, mikäli koira alkaa taas edistämään. Ääntelyyn voisi auttaa paremmin palkasta luopumiseen pohjautuva treeni.

Sitten oli RINNAN aksat välissä. Rimoja lenteli tällä kertaa enemmänkin. Taisi koiralla olla kevättä rinnassa, kyseessä kun oli ekat treenit ulkona. Myös aurinko taisi vaikeuttaa koirien hahmottamista, sillä useammalla oli samassa kohtaa vaikeaa pitää rimaa ylhäällä.

Rinnalla jatkui seuraavana Pipsan tokokurssi. Tehtiin kahta ruutua samalta merkiltä. Rinna ei ole aikoihin tehnyt ruutua eeveeällänä ja nytkin sille piti ensin esitellä sekä merkki että ruutu. Tämän jälkeen se osasi reitin toiseenkin ruutuun. Lisättiin haastetta häiriöiden muodossa. Koira jäi tosissaan kiinni kapuloihin eli niiden parissa jatketaan treeniä. Lisäksi kuuntelutreenejä muutenkin lisää. Koiralla oli vaikeuksia tehdä kaukoja merkillä ruudun ollessa liiaksi mielessä. Näiden häiriöiden ja kuunteluiden kautta Rinna on hiljaisempi tekijä. Seuraavaksi tehtiin perusasentoja ja seuraamista häirittynä. Seuraaminen oli kamalaa koira poikittaessa ja edistäessä, mutta kontakti pysyi! Tehtiin vielä kaukoja koiran takana olevalla häiriköllä. Alkuun koiraa vaivasi häiriöt sekä väärät käskyt, mutta sitten se petrasi. Hieno Rimppa!

Illan päätteeksi oli kimppapaikallaanolotreenit. Ensin DOT pääsi makuuseen. Se taisi tehdä pisimmän makuunsa tähän mennessä: reilun minuutin, jonka aikana kävin välillä palkkailemassa koiraa. Äksöniäkin oli parin koiran lähtiessä rallattelemaan. RINNA teki makuun kahteen kertaan. Ensin lyhyesti, sitten pidemmästi. Ekassa koira taittoi etutassua alleen, tokassa piti asentonsa vaikka meninkin vinosti piiloon. SARA teki istumisen kahteen kertaan. Ekassa se vinoutui piiloa kohden, tokassa laitoin namikasan tasapainottamaan koiraa. Makuussa pää pysyi nyt hyvin alhaalla, vaikka kuljin piilosta toiseen, vinoista suoriin piiloihin ja toisin päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti