sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Toinen peltojälkipäivä

DOTIN kanssa treenailtiin peltojälkeä Turun suunnassa. Kouluttajana jälleen oli Saija Mattila, mutta seura oli eriä. Tällä kertaa rahat meni bouviereiden hyväksi. Nyt viikon aikana Doo on ehtinyt tehdä kolme jälkitreeniä. Jäljet on olleet pituudeltaan 50, 100 ja 150 metrin mittaisia (pitäisi opetella laskemaan askeleita!). Lyhyin jälki tehtiin hiekalle ja siinä oli uuden pohjan vuoksi ruokaa joka askeleella. Pidemmissä on otettu mukaan ekat tyhjät askeleet, 1-3 askeleen tyhjiä kohtia 2-3 per jälki. 

Nyt tein jäljeksi 150 metriä pitkän jäljen, jossa tyhjiä oli kolme, 3, 5 ja 2 askelta. Yritin katsoa tarkkaan mihin tyhjät tuli, mutta kolmonen ja kakkonen mentiin ilman parempaa tietämystä niiden sijainnista :p Koirastakaan ei erottanut tyhjien kohtaa. Vitonen oli jäljen loppupuolella ja siinä keskellä pentu nosti päänsä ja katsahti sivulle. Sen perään se jatkoi työtään. Joko tyhjät aiheutti ajatuskatkoksen tai koira alkoi jo väsyä. Doon jäljestäessä mukana on tähän mennessä kulkenut 1-2 ihmistä, nyt niitä oli laumallinen. Dotia ei seuraajat pääasiassa haitanneet, mutta esim. yskintään se reagoi päätä nostamalla. 

Seuraaviin treeniin voidaan laittaa useampi viiden askeleen tyhjä. Lisäksi voidaan aloittaa treenaamaan kulmia. Kaiken kaikkiaan Dotin jäljestäminen on mennyt nyt nopeasti eteenpäin. Penskalla on jälkiä takana tällä hetkellä kymmenen varsinaista jälkeä. Sitä ennen on tehty alta kymmenen lyhyttä jälkeä (korkeintaan 10 m/jälki) sekä 85 namiruutua. Tämän hetkinen eteneminen pitää kyllä munkin motivaation korkealla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti