tiistai 5. toukokuuta 2015

Järkijuttuja

Maanantaina tein RINNALLE citymetsäjäljen läheiseen pieneen metsään. Doo oli mukana jälkeä tekemässä. Jäljellä oli pituutta n. 400 m ja se vanheni 1,5 tuntia ennen ajoa. Janaa oli parikymmentä metriä. Doon jäljet ristesi janan ennen minun tekemää jälkeä. Rinna valitsi jäljistä minun tekemän. Jälki nousi kallioille ja kallioiden päällä se teki terävän kulman. Jo terävä kulma itsessään on Rinnalle vaikea, mutta nyt myös kallio vaikeutti ja kulman jälkeen koira tarkasteli isosti. Sitten se sai taas jäljestä kiinni ja laskeuduttiin kallioilta alaspäin ja siirryttiin paljon käytetylle polulle. Tässä oli Rinnalla vaikeuksia ja vaikeuksia lisäsi muutaman jänön lauma, joka siksakkasi jäljen yli. Koira jäi vähän liikaa jänöihin kiinni ja rauhotin tilanteen laittamalla sen maihin. Jänöjen poistuttua niiden jäljet kiinnosti koiraa, mutta laitoin sen vaan uudestaan maihin. Lopulta koira oli makoillut tarpeeksi valitakseen oman jäljen ja loppujälki menikin hyvin. Loppukepin olin laittanut ison kiven juureen ja koira malttoi sen hyvin paikallistaa.

DOTIN jäljen teemana oli alustan vaihtuminen nurmesta hiekaksi. Jäljellä oli mittaa n. 60 metriä ja joka askeleella oli ruokaa. Nurmiosalla sujui hyvin ja alustan vaihtokin meni ilman suurempia ongelmia. Laitoinkin koiralle välipalkaksi isomman kasan ruokaa alustan vaihtumisen jälkeen. Hiekkaosiolla koiralla oli ihan tavaton kiire.

Doo aloitti myöskin Hannan tokokurssilla. Katsastettiin seuraamista. Sitä on työstetty tarjoamisen kautta ja nyt koira seuraa jalan liikettä liiaksi. Sen takaosa pysyy paikoillaan, mutta etupää seilaa. Tähän oli yksinkertainen vinkki nostaa vaan vauhtia ja tämä ongelma katosi. Myöskin palkkauksen suunta oli nyt toimivaa. Välillä Dot nimittäin luopuu palkasta liiaksi, että sillä voisi ohjailla koiraa houkuttelemalla. Sitten työstettiin merkin kiertoa eteenpäin. Nyt appari mukaan näyttämään merkkiä, niin saadaan koiraan vauhtia. Lisäksi tätäkin pitäisi alkaa jo nimetä :p Hyppyä tehtiin vielä lopuksi. Ensin tuttuun tapaan namialustalle, sitten palloa koiran perään heittäen. Dot reagoi palkan vaihtamiseen hyvin, sille oli sama oliko esteen takana namialusta vaiko tuliko palkaksi palloa. Muutenkin Doo leikki ihan hyvin. Se jopa kaivoi lelun repusta.

SARA teki vielä sitä samaa mitä se on viime aikoina muutenkin tehnyt. Eli ensin kaukoja. Niissä on saatu tekniikkaa takaisin. Sitten seuraamista. Tämä on ääntelyn suhteen edelleen ihan veitsen terällä. Pitäisi nostaa treenitahtia. Tunnaria lopuksi. Treenin kulkuun on tullut nyt kaavaksi ekalla onnistuminen tunnarissa sekä mielentilassa. Sitten tulee romahdus joko kummassakin tai jommassa kummassa ja sitten taas onnistuu. Syitä saa taas pohtia.


Tiistaina jokaviikkoiseen tapaan peltojälkeiltiin Erikan kanssa. Tein DOTILLE tähän menessä sen pisimmän jäljen eli n. 200 metrisen, jossa oli tyhjiä 3 x 5 askelta. Pituus ei penskaa haitannut, se jaksoi ihan hyvin. Tyhjätkin meni hyvin. Sen sijaan pentu alkuun kiskoi liiaksi, mutta rauhottui sitten nätimpään menoon. 

RINNALLE Erika teki n. 300-metrisen perushelpon metsäjäljen. Se vanheni reilun tunnin. Janaa oli parikymmentä metriä. Sen koira hoiti hyvin, jäljen risteyksessä se tarkasteli. Jäljen lopussa oli keppi ja koira ilmaisi sen. Välillä kiva jälki Rinnallekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti