perjantai 22. toukokuuta 2015

Onnea Rinna 5 v.!

Maanantaina RINNAN aksoissa:Valssseissa olin helposti myöhässä ja koiran tiellä. Esteille 5.-8. sopi valsseja paremmin koiran linjaus vitoselle, päällejuoksu kutoselle ja linjaus siitä kasin saksalaiseen. Kontakti-putki-erottelut sujui. Putkeen vienti oli helppoa. Ennen puomia koira piti ottaa kuulolle ja sitten käskyttää. Onnistui.

SARA pääsi tokoilemaan. Ensin paikallaanolot. Laitoin koiran ensin riviin ja sitten käskytin muut. Istumisessa laitoin namikasan tasapainottamaan koiraa, kun menin vinosti piiloon. Makuussa Sara nosti päätään, kun käskytin muita. Laitatin pään takaisin maahan ja sen jälkeen se pysyi siinä loppuun asti. Ei haitannut, kun kiersin koiria häiriönä. Sitten Sara työsti namista luopumista seuraamisessa. Jääviä otettiin pitkästä aikaa seuraamisessa. Ne tuntui hyviltä, treeni on purrut, mutta edelleen vahvistetaan niitä erillään seuraamisesta. Kaukoissa koira korjasi s-m-vaihdossa takajalkaansa maahan mentyään. Tässä tarkkana. Tein koiralle häiriöitä nameilla, koira keskittyi siitä huolimatta tekemään hyvät vaihdot. Tunnaria tehtiin kolme toistoa. Kahdesta ekasta sosiaalinen palkkaus ja vikasta ruoka. Kaikki sujui hyvin.

Tiistaina RINNAN 5-vuotissynttäripäivänä oli huippistreenit


Rimat oli nyt jo 60-senttiset ja okseri maksimina. Radalta jätettiin tekemättä edelleen A-este. Rinna kulki hyvin. Mulla oli se pään sisäinen zen päällä ja se vaikuttaa suuresti koiraankin. Kolmoselle oli koiraa vaikea kääntää. Olin myöhässä tai väärässä kohtaa. Muutenkin tuota hyppykulmaa pitää koiralle vahvistaa. Vitoselle paras ohjaus oli jaakotus, jolla koira kääntyi hyvin kutoselle, jonne vienti liikkuvalla valssilla. Kolmellatoista vekkaus ja neljäntoista jälkeen persjättö. Siitä eteenpäin olikin jännä kuvio: oman liikkeen pysäytys ennen koiran putkeen menoa, jolloin koira kääntyi sopivasta katsomaan putken jälkeen ja sain koiran etänä ohjattua takaakiertoon. Huippua!

Rinnan treenien jälkeen oli muiden iltapalan vuoro. SARA tokoili samalla painotuksella kuin edellispäivänäkin. DOT sai ensin leikkiä. Leikittiin lyhyesti, mutta ytimekkäästi. Sitten tehtiin aksaa. Ekaa kertaa otettiin keppejä. Niitä tehtiin leveänä kujana. Sitten tehtiin eteenmenoa neljällä esteellä. Hyvin se pinkoo. Yhdellä esteellä tehtiin ohjauskuvioina takaakiertoa, päällejuoksua ja poispäinkääntöä. Lopuksi Doo sai syödä vielä jäljen. Koostanen penskan jälkitilanteen viikonlopun jälkeen.

Torstaina SARAN aksoissa improvisoitiin rata. Se olikin yllättävän haasteellinen koiran linjauksien suhteen. Rimat oli vaihdelleen 40-65 senttiä, yksi rima oli vinosti.


Parasta oli ohjata nelonen saksalaisella ja sitten kiiruhtaa sykkäreihin kutoselle ja seiskalle. Sitä ennen kokeilin pakkovalssia neloselle ja vekkia vitoselle, mutta se oli vaan kamalaa vääntöä.

2 kommenttia: