sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Sisupussi

RINNA korkkasi tämän vuoden pk-kauden tänään Hämeenkyrön jälkikokeessa. Koe oli periaatteella 15 tottiksen perusteella maastoon. Yhteensä koirakoita oli 20. Tottis pyöri kahdella kentällä. Rinnaa arvosteli Kari Santikko.

Ilmottautumisessa parin hoffi lähti hallinnasta ja tuli pörräämään Rinnan ympärille. Rinna vastasi tähän. Koirat siitä hallintaan ja eikun suorittamaan. Rinna oli ekana makuussa. Se nousi istumaan parin aloittaessa seuraamista. Ekassa noudossa hoffi lähti kapulan sijasti Rinnan luokse ja Rinna vaan kiltisti istui paikoillaan! Tähän loppui parin suoritus. Mua oli jännittänyt ihan sikana ja tästä kaikesta asiaan kuulumattomasta johtuen jännitys katosi.

Paikallaan makuu - hyvä
Kaikesta huolimatta!

Seuraaminen - hyvä
Sivulla haahuilua vailla kontaktia, välillä hyvääkin seuraamista ja muutaman kerran koira pomppi naaman korkeudelle. Saisi kuulemma olla harmoonisempaa :D

Liikkeestä istuminen - puutteellinen
Seisoi.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo - hyvä
Hidas maahanmeno ja varmistin katsomalla, että koira teki nyt oikean asennon. Hyvä luoksetulo, vauhdilla loppuun asti ilman törmäämistä.

Liikkeestä seisominen ja luoksetulo - hyvä
Valuva seisominen ja törmääminen eteentulossa.

Tasamaanouso - erinomainen
Hieno!

Hyppynouto - erittäin hyvä
Ääntä.

Estenouto - puutteellinen
Rinna tuli metrisen kautta paluun ja meni luovuttamaan kapulaa hypyn takana seisoneelle tuomarille. Siitä se tuli sitten luovuttamaan kapulaa mulle vinossa asennossa. Luulin liikkeen olleen jo nollilla, joten korjasin askeleella taakse koiran asentoa suoremmaksi. Kuulemma ilman tätä liikkeestä olisi ollut vielä jotain pisteitä saatavilla .p

Eteenmeno - erittäin hyvä
Miinusta lähtöäänistä, mutta muuten oikein mainio meno: vauhdilla eteenpäin ja käskystä maahan tippuminen.

Pisteitä tästä: 81 ja maastoon! 

Jäljen tuomaroi Mia Sandelin. Tuomaria odotellessa näin, kun porukkaa kulki metsässä ja tuoretta harhaa tuli. Janalla koira lähti hyvin, mutta eteni vähän vinoon ja jouduin lähettämään koiran uudestaan. Janalta pisteitä 37. Jäljen noston jälkeen jälki teki pian kulman ja tässä kohdasssa tuli samalla tuoreet harhat. Rinna lähti harhalle. Jonkin kilometrin haaluiltuamme ilman keppejä päätin palata takaisin janalle. Rinna nosti jäljen uudestaan ja nyt lähti varmaankin harhoja pitkin taaksepäin. Se kierrätti lenkin ja palasi takaisin janalle. Kolmannella yrittämällä päästiin oikealle jäljelle ja keppejä alkoi nousemaan. Keppejä löydettiin yhteensä neljä: kolme plus kutonen. Ekan koira vielä ilmaisi hyvin ja loput se ilmaisi huonosti, mutta ymmärrettävästi. Kolmannen huomasin minä. Kiirehdin kepeillä palkan kanssa enkä rauhoittanut tilannetta kepeille. Tämä huonontaa ilmaisuja. Lisäksi parin päivän takaisissa janatreeneissä jäljet päättyi noston jälkeen heti keppeihin. Olisi pitänyt käyttää silloin purkkipalkkaa. Rinnan ilmaisut huononee näistäkin, kun jäljestys loppuu keppiin ennen kuin alkaakaan. Kaikessa tässä mentiin yliaikaa, kaikesta huolimatta kuitenkin vain kymmenisen minuuttia. Eli ei tulosta.

Huvin ja urheilun vuoksi käytiin esineruudussa. Rinna nosti kaksi ekaa esinettä nopsaan, mutta vikassa kesti. Se kuitenkin nousi ajan sisällä, jäi ihan 3 sekuntia aikaa jäljelle :p Rinna sai kiitosta ohjattavuudesta ja esinetyöskentelystä. Hajun esineistä saatuaan se lähti paikallistamaan heti esinettä ja toi esineet hyvin. Miinuksia tuli koiran takapainotteisesta etsimisestä. Vika esine oli edessä ja siksi kesti aikaa ennen kuin koira löysi sen. Pisteitä esineistä olisi saatu siis 28.

Rinna teki kokeessa tosi hyvin töitä. Se oli tottiksessa töissä mun kanssa enemmän kuin koskaan ennen. Edelleen toki töitä on tässäkin jäljellä. Jäljellä se teki loppujen lopuksi hurjan hyvän työn. Tästä vaan lisää treeniä alle ja kohti seuraavaa koettelemusta :)

DOT oli mukana kuuntelemassa paukkuja. Se edelleen reagoi niihin kuulostelemalla, mutta pystyy kuitenkin toimimaan samalla.

2 kommenttia: