sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Koemaisuuksia

Torstaina pidettiin koemaiset treenit Viikissä parinkymmenen koirakon voimin. Rakennettiin vähän pitkäksi kasvaneelle nurtsille neljä kehää. Kehästä toiseen siirtymissä oli reilusti hengailuaikaa. SARA pääsi ensimmäisenä paikallaanoloihin. Piilot oli vinosti. Ne tehtiin kahdessa kehässä koirien selät vastakkain. Istuminen aloitettiin ensin ja istuvat koirat saivat häiriöksi selän takaa kuuluvat maahanmenokäskyt. Sara istui hyvin. Sitten kehän vaihto ja makuuseen. Sara laittoi päänsä hyvin maahan ja se keski vinoon piiloon menon. Kuintekin jonkin aikaa maattuaan koiran pää nousi. Kaukokäskytin sitä maahan. Edelleen siis treeniä pää maassa makuuseen, se ei ole vielä lähelläkään varmaa makuuta.

Ekassa kehässä Sara teki ruudun. Ruutu oli sijoitettu kehänauhaa myötäillen kehän kulmaan ja toisessa kehässä oli ohjatun noudon kapulat ruudun vieressä. Ruutumerkkien lisäksi kehässä oli luoksetulon merkit ja sinnehän Sara ensiksi merkiltä juoksi. Kun lopulta koira löysi ruutuun, se meni siitä yli. Harvinainen virhe Saralta, joten annoin olla ja käskytin maahan, mutta koira ei mennyt ennen kuin kolmannella käskyllä. Tätä on ollut vähän ilmassa aiemminkin. Samassa kehässä tehtiin myös luoksetulo. Jätin hiljaisuutta tuovat namit koiralle jättäessä sitä. Pitäisi ottaa reilusti kuuri näitä ja sitten kokeilla onko niistä ollut apua. Stoppi oli Saraksi ihan kiva ja maahanmenokin melkein.

Toisessa kehässä tehtiin ensin ohjattu nouto, jossa noudettava kapula oli ruudun takana. Merkki ja kapula upposi aika hyvin nurtsiin, mutta Sarppa suunnisti hyvin. Sitten tehtiin kaukot selkä yleisöön päin liikkurin heilutellessa kapuloita. Saran asenne oli hyvä ja se sai tästä palloa palkaksi.

Kolmas kehä aloitettiiin hyppynoudolla, jossa noudettavana kapulana oli puinen kapula. Halusin yllättää koiran välillä kivemmalla kapulalla. Tunnarin koira teki oikein, mutta vähän ponnettomasti. Ehkä viime aikoijen tuunnarisulkeiset näkyi tässä.

Vikassa kehässä tehtiin zeta, jossa seuruutin koiran kaksi sivua ilman asentoja ja vikalla käskin istumaan. Ekalla sivulla koira reagoi pienesti liikkurin käskyttämiseen, toisella ei ja vikalla istui hyvin käskystä. Vikaan kehään oli rakennettu toinen ruutu sinisillä kartioilla. Se Saralta sujui hyvin ja ruutuun valmiiksi viety lelu tuli oikeaan aikaan palkaksi.

DOT pääsi lopuksi treenailemaan. Se keskittyi ihan hyvin ja leikkikin. Ekaa kertaa tosin treenissä tuli ääntelyä :/ Laitoin koiran hetkeksi tauolle tästä ja ääntely katosi. Tarkkana saapi olla tämän kanssa.

Sunnuntaina oli seuraavat koemaiset. Tällä kertaa Niittyportin kentällä. Treenit pyöri kahdessa kehässä. Paikallaanoloista istuminen tehtiin ensin. Se oli SARALTA hyvä. Paikkamakuihin Sara osallistui kolmeen kertaan. Jokaissa pää nousi kerran pari minun ollessa piilossa. Koitin neutraalista käskyttää päätä takaisin alas, mutta silti koira keräsi tästä paineita. Silloin se reagoi istumaan nousuun huonosti. Makuu kaipaa siis paljon lisää treeniä!

Yksilöliikkeissä tehtiin ensin ohjattu noutaminen ja kaukot yhdessä kehässä ja sitten toisessa ruutu. Ohjattu nouto oli ok. Kaukoissa ekaan käskyyn tartti kaksi käskyä, kun koira katseli jotain ötökkää maassa. Muuten hyvin. Ruutu oli sijoitettu samaan tapaan kuin viimeksikin eli kulmaan, jonka takana oli teltta. Lisäksi luoksetulon merkit oli samaan tapaan kuin viimeksikin. Ja samat ongelmatkin oli kuin viimeksikin! Sara ei löytänyt suorilta ruutuun ja sitten kun se löysi ruudun, niin se ei mennyt maahan käskystä. Näitä työstin lopuksi. Lisäksi tehtiin tunnareita samaan tapaan kuin viime aikoina muutenkin sekä yksi liikkuroitu tunnari. Jäävien ja seuruun treenikin jatkui viime aikaiseen tapaan.

Yleisesti ottaen Sara on ollut kivalla mielellä mukana. Seuraamista en uskaltanut ottaa vielä mukaan koemaisiin. Se ei ole vielä valmista. Samoin muissakin liikkeissä riittää vielä treenattavaa, mutta jotenkin tuntuu, että nyt on tehty jotain oikeinkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti