lauantai 16. heinäkuuta 2011

Tokoakin välillä


Tokotreenailtiin Sirkuskentällä Terhin & Merjan kanssa.


SARA



  • Ohjatussa noudossa noudatin kahteen kertaan molemmat kapulat, ensimmäiset otin luovutusasentoon asti, toisissa palkkasin vauhdista. Noudot oli hyviä, mutta merkit vähän vajaita. Niitä muisteltiin erikseen ja nekin alkoi sujumaan. Selvästi pitäisi kuitenkin tehdä merkkikuuri. Myöhemmin otettiin molemmat suunnat vielä liikkuroituina. Sara seurasi hienosti katseellaan ekan kapulan viennin ja sen jälkeen otti kontaktin minuun. Toivottavasti se tekee näin jatkossakin.

  • Seuraamiseen otin kaikki tempot mukaan. Lisäksi tehtiin pitkät askelsiirtymät joka suuntaan, n. 10 askelta/suunta. Kaikki toimi hyvin eikä koirasta päässyt äännähdystäkään. Jäävät tehtiin entisen idarin tyyliin. Näissä koira teki asennot oikein eikä ennakoinut seuruita :)

  • Kaukoja tehtiin kisamatkalta. Sujui. Tehtiin myös vaihtoja häiriössä. Terhi leikitti Sohvia koiran ja minun välissä. Toimi siltikin.

  • Luoksetulon pysäytyksiä tein erikseen. Seisomisiin heitin ensin palloa heti käsimerkistä. Oli muuten hienot pysäytykset! Tarvinnee miettiä käsimerkkiä uudestaan (enemmän pallon heiton kaltaiseksi). Maahanmenoja otin puun kiertojen kautta. Eka oli tosi magee, mutta seuraava jo hidas. Jätin sen palkkaamatta. Kolmas oli ihan ok, josta palkkasin.

  • Ruutu tehtiin kertaalleen. Merkille ok ja ruutuun hyvin hyvään kohtaan. Palkkasin pysähtymisestä.


RINNA



  • Paikallaanmakuussa penne oli kolmesta koirasta keskimmäisenä. Se pysyi kyllä maassa, mutta otti häiriötä Terhistä, kun se kävi Sohvia palkkaamassa tai asettamassa takaisin paikoilleen. Rinna tippui aina silloin lonkalleen ja kävin aina oikasemassa sen. Lyhensin sitten matkaa ja palkkasin tiheämmin. Alkoi näyttämään paremmalta.

  • Seuraaminen oli kivaa :) Palkkasin joko oikeasta kädestä edestä tai takaa. Näissä seuruupaikka pysyi hyvin. Olkapäältä palkatessa paikka valui ensin eteen, mutta korjaantui korjauksella. Maassa olevaa reppua kohti seuratessa ensiyrittämällä kontakti tippui. Ihmisiä päin seuruuttaessa kontakti pysyi. Seuruuta otin kaikissa tempoissa. Askelsiirtymät tehtiin joka suuntaan. Ne oli hyviä, toki hienosäätöä niihin tarvitaan vielä.

  • Ruuduissa oli jokunen kivakin onnistuminen, mutta pääasiassa pentu tarjosi pysähtymistä jo ruudun eteen tai etulaitaan. Siitä se korjasi peremmälle jos en sanonut mitään tai jos annoin uuden käskyn. Nyt paljon leluruutuja.

  • Noutoa tehtiin ohjatun kapulalla. Otin pelkkää luovuttamista. Ihan kivaa. Jos palkkaan jalkojen välistä taakse, pentu ei nosta kapulaa niin siististi ylös. Leuan alta palkatessa kapula nousee paremmin.

  • Kaukoista tehtiin kaikkia vaihtoja läheltä. Penne teki vaihdot oikein. Jopa s-m-vaihto alkaa onnistumaan pienemmillä avuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti