keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Parit aksat ja tokot

RINNAN aksoissa oli maanantaina sama viime viikkoinen vauhtirata peilikuvana. Teemana tällä kertaa oli kisanomainen treeni. Rinnalla tuli rimoja alas. Rimoja ei saisi tippua, mutta nyt rimat lensi loogisissa kohdissa. Rima oli herkässä putkeen mennessä ja putkeen tullessa sekä ahtaammissa hyppyväleissä. Ne siis hyppytekniikassa treeniin. Rimat oli nyt 55-senttiset. Koiralla on ollut pitkään medirimat. Radalla oli myös kepit, jotka koira sai pujotella ekaa kertaa moneen kuukauteen. Tauon huomasi, sillä koira ei taipunut kaikkiin väleihin heti.

HAU:n tokoissa SARA jatkoi viime aikoijen treenien teemalla seuraamista, jääviä ja tunnareita. Tunnareissa lisättiin nyt mukaan kapulan etsimisen jälkeen käskyjä sekä kapula suussa että ilman sitä ennen palkkausta. Tässäkinhän palkan odotus on liian suurta. Kaukoissa päädyin olemaan opettamatta niitä paremmin. Ylläpidetään vaan sitä tasoa mikä koiralla nyt on. Sekin taso oli tänään hukassa koira sättäillessä :p Lopuksi Sarppa sai vielä skeittailla. Nyt koira sai mennä jo vauhdikkaammin liuskalla ja se ihan oikeasti skeittasi vähän tasaisellakin :)

DOO aloitti perusasentotreeneillä ja seuraamisella. Perusasentoja teetin koiralle namin kanssa tehden alle kaikenlaisia pyörähdyksiä. Lisäksi pentu sai ihan itse tarjoilla perusasentoja. Seuraamistakin tehtiin monella tapaa. Pentu sai tarjota, kun tehtiin seuraamista perusasennosta perusasentoon siirtymisinä sekä tehtiin seuraamista minun peruuttaessa ja koiran liikkuessa etuperin. Tästä penska sai nopsaan kiinni. Kaiken kaikkiaan seurailu oli asenteeltaan paljon parempaa, kun koira sai itse ajatella! Sivuaskeleita on paljon tehty erillisinä, nyt otetiin niitä koiran ollessa oikealla paikalla mun vasemmalla puolen. Siirtyy se jo kivasti! Lopuksi Dookin sai tutustua skeittilautaan. Pentu sai nopsaan jalat laudalle ja kesti hyvin liikettäkin. Se paukautteli lautaa sekä oli kyydissä kun liikutin lautaa. Ei yhtään ollut samanlaista kauhua kuin keinutreeneissä.

---

Tiistaina tokoiltiin Päivin kanssa lähikentällä. SARA teki ruudun ja ohjatun noudon erottelua. Tätä ei ole aikoihin tehty ja se näkyi. Koira oli kuitenkin ihan kivasti ohjailtavissa. Luoksetulon pysäytyksiä työstettiin jälleen heittotakapalkkauksella. Stopit oli ihan kivoja, maahanmenot ei niinkään. Tunnari sujui kivasti, koiralla oli sopiva vire. Jatkettiin palkan odotuksen vähentämisen teemalla tässä jatkamalla liikettä sivulletulon jälkeen. Koira sai käskyn maahan ennen kapulan luovutusta ja sitten tehtiin kaukot vielä perään. Kaukojen tekniikkaa pitäisi nyt palauttaa siihen missä ne oli ennen kuin yritin koiran saada pitämään molemmat takatassut paikoillaan.

Illalla RINNAN huippiksissa oli Villen treenit. Alle ohjaajille nopeusharkat ja sitten:


Rata tuntui rataantutustumisessa kamalalta, mutta ei se loppujen lopuksi ollutkaan ihan niin kamala. Rinna osaa poispäinkäännön, mutta ei tarpeeksi hyvin vauhdissa. Tämä kostautui kasilla, jossa kääntö oli kömpelö. Se treeniin. Yhdellätoista koira juoksi lahjakkaasti ohjauksen läpi putkeen, kun olin ensin sen muutaman kerran ohjauksen ollessa myöhässä ohjannut sinne :p Takaakierron 14. esteellä ohjasin varmuuden vuoksi A:ta väistäen kierrättäen hypyn oikealta puolen. Se oli vaikea Rinnalle sillä koira ajautui tiukassa kaarteessa liian lähelle rimaa. Lopussa koira alkoi väsymään ja juoksemaan enempikin ohjauksesta läpi. En saanut sitä enää hyppäämään 25. estettä oikealta puolen, vaikka koitin koiraa pysäyttää kuulolle ennen hyppyä. Käytiinkin loppurata ilman koiraa läpi. Ennen 25. hyppyä olisi sopinut yrittää valssata.

Rimat oli nyt 60 senttiä. Rinna keskittyi edellispäivää paremmin rimoihin, mutta rimat tippui mikäli en antanut tarpeeksi tilaa koiralle (7. hyppy) sekä koiran väsyessä se ei enää keskittynyt niin hyvin. Kepit ja kontaktit jätettiin radalta tekemättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti