keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Agikisat, Sirken koulutus ja kimppatokot

Sunnuntaina kisattiin SARAN kanssa BAT:n agikisoissa  kolmella Anne Viitasen radalla. Mulla oli aamulla hirvee päänsärky. Lääkkeet auttoi, mutta niistä tuli koomaolo. Tavoitteena oli osata ohjata nollia, mikä ei tietenkään onnistunut :p Tulokseksi tuli 2 x HYL ja vikalta radalta vitonen 20./50. (?) sijoituksella. Huonon ohjauksen lisäksi kontaktit oli kamalat. Sara teki ne hitaasti pysähtyen alastulolla jo ennen pysähdyskohtaa. Niitä pitää muistella.

DOT oli mukana. Se tarjosi kivasti katsekontaktia namin toivossa jopa rähiseviä koiria nähdessään! Lisäksi se pystyi olemaan radan reunalla arkipaikallaanolokäskyn alla. Vapaalla ollessaan se kyllä vinkui radalla menevän perään... Dot pääsi treenaamaan myöskin lämppäradan kontakteilla. Sille on opetettu 2on2offia eri paikoissa, muutaman kerran myös puomin alastulolla. Nyt tehtiin jo kontaktiesteiä ensikertaa kokonaisina, ensin esteet matalina, sitten puomia jo täysikokoisena. Sillä oli kivati vauhtia ja ajatusta 2on2offista. Toki jatkossa tehdään esteitä vielä paljon palasina. Keinua koira sai ensi paukutella ja sitten se teki sitä kokonaisena. Vielä vähän sitä pelottaa, mutta hurjasti se on rohkaistunut.

Maanantaina Sirke oli kouluttamassa HAU:n tokoryhmää. RINNAN kanssa katsastettiin jääviä ja seuraamista. Rinna oli toi kierroksilla seuraamisessa. Rinna sai seurata pitkää suoraa edestakaisin eri tempoissa. Siinä se vähän rauhottui. Näitä lisää. Rinnan seuruusta on jäävienkin malli kiinni.

Tiistaina kimppatokoiltiin Heurekalla reilun kymmenen koirakon voimin vesisateessa. Ensin tehtiin paikallaanolot. SARA ja RINNA teki kumpikin EVL-olot eri ryhmissä. Saran ongelmana on edelleen hidas maahameno, mutta sitä työstetään. Rinnalla oli vaikeuksia olla rivin viimeinen luoksetulokäskyissä. Se tärisi kierroksissaan odottaessaan omaa käskyään :p Sama vaikutti myös istumsesta maahanmenoihin, joissa koira tuli helposti eteenpäin maahanmennessään. Tarkkana tämän kanssa. DOT teki jälleen helppona makuun. Palkkaa välillä ja namilla ohjaten ylös ja alas. Dot teki lisäksi seuraamista lähinnä tarjonnan kautta. Keskityttiin erityisesti täyskäännökseen okeaan, jossa koira jää helposti jälkeen. Palkkauksen suunta pitää koiraa paremmin mukana. Lopuksi Doon kanssa vielä leikittiin. Se vaihtaa hyvin namista leluun ja toisinpäin. Kuollut lelu ei edelleenkään aina kiinnosta eikä aina lelu enää voiton jälkeen

RINNA teki seuraamista kenttää edestakaisin. Tempoina oli vain hidas ja normaali, sillä jo normaalissa vauhdissa oli parannettavaa. Toistojen myötä koira alkoi rauhottua ja seuruu parantua. Lisää vaan tätä. SARA teki merkin ja merkin kierron erottelua. Se erotteli tehtävät hyvin eri vihjeillä ja käskyillä. Lisäksi tehtiin merkitömälle merkillemenoa. Sara sai seurata kentälle menot ja poistumiset. Sen into oli hyvä, kontakti pysyi, mutta paikka oli turhan edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti