maanantai 16. marraskuuta 2015

Mielenoikkuja

Torstain aksoissa nousi ajatuksia. RINNA oli varsin liukas saippuapala, aivan väärässä mielentilassa. Siihen ei tuntunut saavan otetta. Tuolla mielialalla ei ole järkeä jatkaa. Huonosti mennyt treeni kuitenkin nostatti motivaation aloittaa pitkä projekti koiran mielentilan muuttamiseksi. Perjantaina aloitettiin ATD:n hallilla, johon Rinnalla ei ole juurikaan aksakytköksiä. Tehtiin ensin takaakiertoja kolmella esteellä. Käytin ruokatargettia palkkaukseen ja muutenkin syöttelin koiraa paljon. Aloitettiin ensin yhdestä esteestä ja vähitellen lisättiin loput. Lisäksi tehtiin hyppysuoraa putkeen ja putkesta poispäin targetille. Näissä lisäsin käsien huidontaa mukaan :p Rinnan treenit meni toi kivasti. Se oli pääasiassa hyvässä mielentilassa, se keskittyi hyvin targettiin ja palkkaa tuli tarpeeksi usein. Jatketaan tällä. Lisäksi treenataan paljon rauhottumista Purinalla.

Jos Rinnalla on liikaa intohimoa agilityyn, niin toisin DOTIN laita. Se kyllä tykkää agiliystä, mutta se palo puuttuu. Se tykkää tarjota asioita ja sitä olenkin hyödyntänyt opetuksessa. Ruoka palkkana toimii lelua paremmin. Dot tykkää kontaktiesteistä, se tarjoaa 2on2offia joka välissä. Samoin pussi on tosi kiva Dotin mielestä. Hyppyjäkin se tykkää tarjota ja tykkää tehdä niillä pyörittelyjä. Ratatreenejä (lyhyitäkään) se ei jaksa paljoa eikä putket ole sen intohimo. Torstainakin se juoksi mieluummin kontaktille kuin meni ohjauksella putkeen :p Perjantaina tehtiin lisää hyppy- ja putkitreeniä putksita palkaten. Oli ihan ok. Parasta kuitenkin oli, kun yhdistin putken ja puomin. Doo juoksi paljon innokkaammin, kun se sai palkaksi mennä puomin! Puomilla Doo kestää hyvin nyt vedätyksen. Taaksejättäytyessäni se menee oikein 2on2offiin, mutta vauhti hidastuu. Dotille siis työstetään nyt lisää motivaatiota hyödyntäen sen lempiesteitä ja kaiken kaikkiaan paljon palkaten.

SARA oli torstain aksoissa pätevänä. Perjantaina se teki tokoa. Kiertonoudossa se edelleen herkästi jää kiinni kapuloihin. Etenkin niihin hetsaamisen jälkeen sille ei mene muut käskyt perille vaan ajatus jää kapuloihin. Lisää treeniä taas vaan. Kierron jälkeiset pysäytykset saattaa vielä olla valuvia, mutta ne on jo napakoituneet. Uuden liikkeen lisäksi treenattiin seuraamista ja jääviä. Seuraamista pitäisi siistiä ja tällä hetkellä hyväntuntuinen korjaus edistämiseen on käännökset vasempaan. Jatketaan niillä. Työstettiin myös perusasentoon tuloa siististi, eli törmäämättä. Tämä ei ole mennyt vielä perille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti