keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Uuteen nousuun


Koirat on pitäneet vähän treenitaukoa. Ryhdistäytyminen tapahtui viime viikon maanantain Pipsan koulutuksessa. DOTILTA katsastettiin noutoa ja ruutua. Dot oli kehittynyt ihan huomaamatta kapulan kanssa. Noutokapulan (vieraan) otettuani käteen sain siihen heti kääpiöaussien roikkumaan. Se nosti kapulan joka kerta lähes empimättä maasta ja tuontimatkaakin saatiin lisättyä mun liikkuessa tai kapula suussa kiertoon lähetysten kautta. Pito on koiralla hyvällä mallilla ja se onnistuu sivullakin hyvin, mitä nyt koira hyppää kapulaa vastaan sitä antaessa! Lisäksi Doo varasteli kapulaa maasta treenin välissä ja juoksenteli sen kanssa pitkin kenttää. Ruutua Doo ei ole tainnut nähdä aikoihin. Tehtiin ensin tarjonnan kautta. Kyllä se jotain tarjosi muttei ehkä ihan sitä mitä haluttiin. Tällä tavalla voisi kuitenkin alkaa ruutua enempi työstämään. Lisäksi tehtiin lelu- ja ruokakuppiruutuja sekä näyttöjä. Valmis (lelu)targetti sai koiran hidastelemaan, tyhjään se juoksi paremmin.

Doon toimintoihin on tullut enempi järkeä, mutta edelleen tuskailen välillä koiran manuaalin puuttumattomien sivujen kanssa. Näin kävi jälleen viime sunnuntaina treenatessamme piirin vapaavuorolla Agitokolassa. Isona tekijänä varmasti oli kunnon pläänin puuttuminen. Noh, tehtiin perusasennoissa palkasta luopumista siten, ettei koira hyppäisi palkkaa vastaan. Perusasentojen paikka oli ihan pyllystä, ihan kuin näitä ei olisi koskaan tehty. En tiedä mistä moinen kumpusi, mutta uskon juurikin oman varmuuden puuttuminen oli yksi tekijä. Ei siis auta kuin katso taas peiliin.

Noin muuten, Dopsin leikkiminen on kehittynyt. Se jaksaa leikkiä pidempään. (Positiiviseksi) ongelmaksi on muodostunut nyt koiran roikkuminen hihnassa toista kilometriä lenkeillä. Se osaa kyllä irroittaa käskystä, mutta irroittamisen jälkeen se tarraa hihnaan uudestaa kiinni. Sellainen lopettamiskäsky puuttuu ja sen opiskelu on otettu nyt ohjelmaan. Lelusta namiin tai namista leluun vaihto ei ole enää minkäänlaisena ongelmana ruoan ollessa piilossa. Sunnuntaina työstettiin samaa ruoan ollessa näkyvillä ja sen verran hyvin toimii näinkin, että uskon pienellä vaivalla saavani tästä vaivatonta. 

Viime maanantaina Heidi Pesosen koulutuksessa todettiin Doon olevan outo :p Ei se ehkä koirana ole erikoinen, mutta erilaisempi mihin on nyt totuttu. Tämä näkyy eniten siinä, että koira vaan menee välillä henkisesti solmuun ja yhteys katkeaa. Dot on henkisesti vielä raakile ja annetaan siis sille aikaa kehittyä. Leikkiminen on se, johon pitää keskittyä ja paneutua, mutta annetaan kaiken muuten mennä omalla painollaan. Jatkettaan Dotin maailmaan tutustumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti