keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Voittajaksi

RINNA on ilmoitettu tokon SM-kisaoihin ATD:n joukkueessa voittajaan. Vähitellen nyt viimeistään olisi aika suunnata ajatukset sitä kohden. Viimeksi Rin on kisannut reilu vuosi sitten voittajassa vanhoilla säännöillä. Sen jälkeen on pidetty enempivähempi taukoa tokosta. Paljolti treeneissä on keskitytty mielentiloihin. Ne on vielä pahasti kesken.

Tänään pidettiin kehätreenit isommalla porukalla. Rinna teki kaikki liikkeet. Koontina liikeet toimii niin kauan kuin mielikin toimii. Rinnan mielentilat ei vaan ole optimit, joten mielenoikut vaikuttaa todella paljon lopputulokseen.

Paikkamakuu
Ongelmana on ollut hidas maahanmeno. Koira joutuu rivissä odottamaan ja koomaantuu. Tätä varten olen vahvistellut koiran heräämistä henkäyksestä. Hyvältä näyttää, mutta on vielä kesken. Välillä maatessa Rin menee lonkalleen. Maassaoloasento vaatii siis vielä vahvistusta, etenkin mun kävellessä koiran taakse.

Seuraaminen
Seuraaminen on parantunut huimasti treenin myötä, kappas vaan. Koiran asenne on parempi, se tekee töitä. Paikkakin on parempi. Edelleen ongelmana on lähtöääntely. Tähän auttaa luopumistreenit, muttei vielä olla halutussa lopputuloksessa. 

Jäävät
Seuraamisessa onssäkin sama lähtöääniongelma. Koira saisi ottaa asennot napakammin. Se on treenin alla. lillä Rinna myös jää kiinni merkkeihin. Nykyään harvemmin.

Luoksetulo
Pari viikkoa sitten stoppi vaihdetiin suullisesta käskytä käsimerkkiin. Toimii! Aiemminkin tätä on kokeiltu, muttei aika ollut silloin otollinen. Toki tämä on vielä hyvin rutiinitonta. 

Ruutu
htöhaukku on tässä ongelmana. Tätä on työstetty lähtönameilla, mutta niistä on pitkä matka vielä hiljaiseen suoritukseen. 

Ohjattu nouto
Kapuloista luopumista on tehty paljon. Nyt Rinna seuraa hyvin kapuloiden viennin jälkeen eikä kiihdy kapuloiden viennistä. Seuraamiseen lähdössä tässäkin on kuitenkin äännähdysongelma. Stopin jälkeen koira transsaa kapuloista. Se saattaa ajatella ja jäädä kiinni jompaan kumpaan. Lähtöhaukku on kapuloille on isoin ongelma tässä liikkeessä tällä hetkellä. Namit auttaa, yllärikäskyttelyt huonommin. Joskus koira tuo kapulan eteen vinosti. Liian tiivis se on joka tapauksessa.  

Tunnari
Jos mielentilat on oikein, niin tunnari on mallikas. Jos ei, niin tunnarikaan ei onnistu. Rin nostaa liikaa kierroksia kapuloiden viennistä ja tätä tilannetta on rauhoiteltu.
  
Kaukot
Rinnalla ei ole selvää suoritustapaa muistissa, vaan se saattaa liikkua eteenpäin. Ihan rehellisesti näitä on vaan treenattu liian vähän. 

Metallihyppynouto
Lähtöääni kuuluu tähänkin.

Liikkeiden välit
Rinna reagoi sosiaaliseen palkkaan ihan hyvin. Itse en ole varma missä suhteessa nostattavaa ja rauhottavaa sosiaalista palkkaa tulisi käyttää missäkin tilanteessa. Virittelyt tuleviin liikkeisiin on aika hyvällä mallilla. Rutiineja tarvitaan kuitenkin vielä lisää. Liikkeiden väleissä Rin ei aina kulje nätisti mukana. Tätä pitää työstää lisää tekemällä itsestä mielenkiintoisemman.

Tekniikassakin on siis työstöä, mutta se suurin työ pitää tehdä mielen puolella. Rinnan kanssa on mukava treenailla ja näitä ongelmia on mukava ratkoa sen kanssa. Aika ei vaan ole suotuisa kisoja varten, mutta näillä mennään. Mennään kokeilemaan miten pakka pysyy kisoissa kasassa. Onneksi joukkueessa on hyviä koiria, joten tulospaineita ei huonommilla ole ;)

Jengiä. Kuva: Pia Miettinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti