sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Rallit

SARAN rallyt on viime aikoina olleet aika rallia. Treeneistä on puuttunut suunnitelmallisuus, tulee tehtyä vaan jotain. Treenataan vaan mitä sattuu ja miten sattuu. Treenit ilman punaista lankaa tuo koiralle epävarmuutta ja sitä myöten myös ääntely on lisääntynyt. Tarttisi tarkistaa, mitä kylttejä seuraavassa luokassa on ja sitten tehdä treenisuunnitelma seuraavia liikkeitä priorisoiden. Vaikka ihan heti.

Tänään oli kimppatreenit ja tässä niistä päällimäiset mietteet.

Kuva täältä.
  • Puolen vaihdoissa takaa ja jalkojen välistä olen palkannut koiraa heti puolen vaihdon jälkeen ja Sara on alkanut omatoimisesti napsimaan kättä. Tätä lähdettiin nyt korjaamaan siten, että kädessä on ruokaa, mutta sen saa vasta luopumalla siitä. Tuntui jo parin kerran jälkeen toimivalta! Puolen vaihto edestä onnistui nyt sujuvasti radallakin, mutta edelleenkään se ei ole valmis liike. 
  • Putkesta koira ei enää tule tuhatta ja sataa ohi vaan se on nyt oppinut hakeutumaan vierelle. Ihan tähän en vielä luota, jotan vahvistellaan paljon vielä.  
  • Peruuttaminen edestä onnistuu ihan hyvin kunhan vain koira on aloitusasennossa edessä suorassa. Pitää laittaa treenilistalle tämäkin.  
  • Tulppaani tuli nyt ihan uutena liikkeenä. Pitää miettiä miten sitä lähtisin opettamaan. 
  • Käytösruudut pitäisi ottaa rutiinisti mukaan. Saralla on paha tapa alkaa tarjota jotain mikäli mitään ei tapahdu. Sillä ei ole rutiinia vielä paikallaanolosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti