tiistai 19. syyskuuta 2017

Maiskis

Viikonloppuna oltiin Maiskis-kelpieiden leirillä Strömforssissa. Ehdittiin tekemään kivasti vaikka ja mitä: peltojälkeä, hakua, nosea, tottista ja rallya. 



DOTIN jälkien suhteen en ole tiennyt miten edetä ja niinpä ollaan oltu tekemättä mitään :p Meidät potkittiin nyt tekemään jälkeä ilman nameja. Paalulla ja ekassa askeleessa oli namia ja sitten 30-50 askeleen välein purkkiruokaa. Lauantaina Dot ajoi kaksi jälkeä ja sunnuntaina yhden. Jäljet ajettiin n. 4 tuntia vanhoina. Koiran meno parani kerta kerralta viimeisen tuntuessa jo samalta kuin ennenkin, mutta ilman nameja tokikin. Pellolla oli paljon eläinten jälkiä (villisikoja!) ja ne kiinnosti Dotia paljon. Lauantaina se tarkasteli pitkään makuita, sunnuntaina se hienosti ratkoi jo jälkeä harhojen seassa. Jatketaan jokunen jälki nyt näin ilman nameja.

Dot sai myös nosettaa isossa teollisuushallissa. Hallissa selvästi hajut liikkui uudella tavalla koiralle ja se joutui erilailla työstämään haisua. Ekaa kertaa alueella oli yhtä aikaa kolme hajukohdetta. Mulla voisi olla se selkeämpi aloitusrutiini (alkuhaju). Luultavasti edelleen koira saa homman juonesta kiinni vasta sattumalta löydettyään ekan kohteen. Käytän kyllä virittelysanoja, mutten yhtään osaa sanoa yhdistääkö Doo vielä niitä mihinkään. Joka tapauksessa eri hajuja lisättäessä alkuhajun otto tulee pakolliseksi alkurutiiniksi, joten sen voisi ottaa jo nyt mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti