sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Korona

No korona se vaikutti vähän koirienkin elämään. Olin ilmottanut sekä DOTIN että RINNAN tokon rotumestaruuskisaan, joka on nyt peruttu. Dot olisi korkannut avoimen luokan, vaikka en kyllä tiedä olisiko se ollut vielä valmis siihen. Dotilta kun puuttuu sellainen suoritusvarmuus kokonaan. Se on niin kaiken huomaava ja helposti häiriöityvä, etten tiedä saako siihen koskaan tietyntasoista suoritusvarmuutta. Kesällä Dotilla on ohjelmassa sterkkaus. Katellaan sen jälkeen, miten se vaikuttaa koiran luonteeseen. Toivottavasti positiivisesti! 

Rinnan kanssa nyt ei ole mitään tarvetta enää tokokokeilla. Se vaihtaa treenit nyt täysin rallyyn. Tämä on mulle itse asiassa helpotus, sillä Rinnan tokomuuveja on rankkaa ylläpitää (ja vain yhden kokeen takia!).  

Se, mikä ehkä oikeasti tilanteessa harmittaa, on ASCA-tokojen ja rally-tokojen peruuntuminen. Olin haaveillut vielä kerran kisaavani SARAN kanssa. Se tunne vaan Sarpan kanssa kehässä yhdessä on ihan omaa luokkaansa. Kisojen peruuntumisen myötä koira taitaa nyt lopulta eläköityä. Se tykkää kyllä vielä treenata ja pääseekin vielä treeneihin, mutta tavoitteellinen tekeminen saa jäädä. Saran kuulo kun heikkenee nopeammin kuin mitä ehdin sille viittomia opettaa. Koirallehan se on se ja sama, mitä se tekee, mutta tavotteellinen sen kanssa on vaikea olla ilman yhteistä kieltä.

Käytiin kattomassa lunta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti