sunnuntai 4. joulukuuta 2022

Ellit

Rinna alkoi pissaamaan verta. Muita oireita sillä ei ollut, joten olipa hyvä, että lunta oli maassa! Rinna kävi Hertassa eläinlääkäri Heli Kupiaisella näytillä. Virtsatietulehdushan se. Pissassa oli puna- ja tulehdussoluja sekä proteiini- ja kidesakkaa. Ultratessa ei kuitenkaan kiviä näkynyt, vain hyvin ärsyyntynyt rakon limakalvo. Verikokeissa kaikki peruselinarvot oli viitteissä, mutta kuunneltaessa oli sydämestä sivuääni havaittavissa (3/6). Sydämen suhteen koira on ollut oireeton, joten mietitään missä vaiheessa tutkitaan tarkemmin. Virtsikseen Rinna sai antibiootit ( Kesium) ja tulehduskipulääkkeen (Metacam).

Rinnalla oli käynti myös Talliklinikalla Anne Leinolla. Rinna on oireillut nuolemalla etujalkojen ranteita eikä se ole tykännyt enää tassujen käsittelystä. Lisäksi koiralla on alkanut kulumaan arjessa kynnet erilailla kuin ennen. Eläinlääkärillä Rinna reagoi molempien kyynärien käsittelyyn sekä sen selässä oli lannerangan alueella lihaksissa jumia. Löydökset viitannee nivelrikkoon ja rappeumaan. Rinnalle aloitettiin nyt Librela. Jos koira hyötyy siitä, niin se alkaa saada pistoksen aina kuukauden välein.


Dotkin kävi Talliklinikalla samalla eläinlääkärillä. Sille tehtiin hampaiden putsaus. Hammaskiveä ei niinkään ollut hammaspinnan ulkopuolella vaan sisäpuolella, mitä on vaikea hammasharjalla puhdistaa. Jo pentuna murtunut hammas edessä (102) on edelleen ongelmaton. Hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti