tiistai 9. tammikuuta 2024

Vuosi 23

Vuosi taas vierähti ja jonkinlainen kokoama siitä tässä.

Vuoden paras kuva

Alkuvuodesta Rinnan toistuvien virtsatietulehdusten syyksi paljastui kasvain virtsarakosta. Koira on ollut nyt vuoden saattohoidossa syöden hyvin, mm. kaikkea sellaista mitä koirien ei pitäisi syödä. Sallittakoon se sille, kun se kohta kuolee kuitenkin... Vuoden aikana kasvain pysyi entisellään ja jatkuvat virtsatietulehdukset pysyi hallinnassa estolääkityksellä. Estolääkityksen aloitettua virtsiksiä on ollut kaksi, viimeisin nyt loppuvuodesta. Näihin nostan antibioottiannosta heti, kun huomaan asian. Seuraava kontrolli Rinnalla on ens viikolla. Toiveissa on vielä paljon hyviä (ja herkullisia) päiviä, mutta huomaan alkaneeni tekemään jo surutyötä.

Viime vuoden tärkein asia Dotin suhteen oli saada sen iho-oireille diagnoosi ja sitä myöten aloitettya hoidot. Dotilla on eksfoliatiivinen lupus. Kaikenlaista ehdittiin kokeilla ja nyt lääkityksenä on Apoquel. Tämän lisäksi koiraa pestään parin viikon välein. Oireetonta koirasta ei välttämättä saa, mutta toiveissa on, että oireet on sen verran maltilliset, että niiden kanssa pärjää. Dot saa jatkossakin höpötellä agia ja nosea. Kisaamiset sitten sivuseikka. 

Viime vuonna kuitenkin ehdittiin kisata ASCA-agia uuden tittelin verran,  gamblersistä tuli GV-E-OP. Sillä on nyt 2/3 valiosta kasassa. Puuttuu enää hyväksyttyjä suorituksia agiradoilta ja saas nähdä jääkö se myös saamatta. Dot korkkasi myös nosekokeet ajoneuvoetsinnällä. Yhdellä alueella neljästä meni muutama sekunti liikaa ja satanen jäi saamatta.

Ike ei ole se helpoin treenikaveri (vaikka se onkin bordercollie :p), mutta mukava sen kanssa on harrastella. Ja nyt tuntuu, että yhteinen sävel alkaa löytymään. Ikellä on se kymmenen eri lajia ohjelmistossa, joten selvää on, ettei oikein missään edistytä, kun ei voi olla määräänsä enempää treenejä. Pääasiassa kuitenkin on treenien hauskuus ja se matka sinne jonnekin. Hämmentävintä poikakoirassa on, että palkkana voi käyttää käskyä "Pissalle" :D Edelleenkään ei siis osata mitään, mutta osaamista on kuitenkin enemmän kuin edellisvuonna! Seuraavaksi voisi alkaa miettiä epiksiä eri lajeissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti