lauantai 21. tammikuuta 2012

HSKP:n tokoissa


Pitkästä aikaa ehdittiin RINNAN tokoihinkin. Kanssatreenaajalla oli jotain kalanameja ja Rin olikin alkuun nenä pitkällä. Tartti vähän huomautella ennen kuin koira oli treenimoodissa. Omaa vuoroa odotellessa tehtiin asentojen erottelua. Istumista ei koira alkuun muistanut, mutta sitten sekin alkoi sujumaan. Istuminen on edelleen selkeesti se heikoin lenkki. Ruudussa tehtiin paikan hakua. Merkkitreenit on sotkeneet koiran pään ja se tarjosi hyviä merkkejä ruudun nurkkamerkeillä :p Kesti vähän aikaa ennen kuin koiralle alkoi ruutu hahmottumaan. Ihan ok oli koiran tarjoamat paikat. Kaukoista tehtiin avon kaukoja koematkalla. Minun takana oli treenaaja ja sivussa heitettiin kapulaa. Oli liikaa häiriöitä Rinnalle. Sillä kiinnittyi huomio muualle ja pari kertaa tartti kakkoiskäskeä. Jätettiin onnistuneeseen maasta nousuun. Muita vaihtoja tehtiin lähempää. S-i-vaihdot tarvii edelleen paljon apuja. Noudosta tehtiin ensin pitoja, sitten tuontia ja lopulta noutoa. Alkuun koiralla oli jotenkin huono ote kapulasta. Se oli oikeassa kohtaa suussa eikä koira sitä pureskellut, mutta sillä oli jotenkin hentoinen ote kapulasta, ei purrut kunnolla kiinni. Otin lelun esiin ja otekin saatiin hyväksi jälleen.


Sitten otettiin ryhmänä paikallaanmakuu. Ensimmäinen otettiin häirittyinä. Leluja lenteli ja häiriökäskyjä kuului. Rinnalla pää pyöri, mutta pysyi kuitenkin hyvin maassa. Sitten normaalimpi paikallaanolo. Käskytykset oli erikseen ja olin piilossa koko ajan. Rin makasi hyvin, mutta kun tulin piilosta esiin se meni lonkalleen ja taittoi tassuakin. Korjasin.


Pirkon kanssa otettiin ensin liikkuroitu seuraaminen. Kaavio oli pitkä ja siinä oli Rinnalle sopivasti paljon pysähdyksiä, käännöksiä vasemaan ja askeleita taakse. Vähän se edisti ja äänteli. Vähän oli siis väärä vire. Sitten avon kaukot kisanomaisesti. Ihan ok. Rinnaa ei haitannut koiran takana oleva Pirkko. Seuraavaksi otettiin ruutuun lähetys kisamatkalta. Kuvittelin, että koira haki virittelyistä ruudun, mutta se taisikin hakea viereisen puomin silmiinsä. Sinne se nimittäin juoksi alastulolle tarjoamaan asentoaan. Sama toisella yrittämällä. Kolmannella annoin kunnon suuntauksen koiralle ja sillä se löysi ruutuunkin. Otettin vielä hyppyä. Ensin jätin koiran seisomaan esteen taakse ja käskin istumaan. Onnistui. Sitten hyppy ja siihen istuminen käsiavun kanssa. Onnistui sekin. Sitten kokonaisena liikkeenä eri kohdista palkkaillen. Istumiset onnistui nyt ilman apuja.


Lopuksi SARAKIN pääsi vähän tekemään hyppynoutoa. Kapulan ollessa aivan esteen luona sivussa onnistuu hypyt molemopiin suuntiin. Kun kapula on kaemana esteestä sivusuunnassa tulee koira helposti palauttamaan kapulaa ilman paluuhyppyä. Luulis että ois toisinpäin helpompaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti