sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Viikonlopun tokot


RINNAN lauantaisissa HSKP:n tokoissa oli teemana seisominen. Seisomista siis eri muodoissa. Oli kaukot, luoksetulossa seisomaanpysäytys, ruudussa seisominen ja liikkeestä seisominen. Kaukoissa Rin osaa seisomisen. Sitä vaan pitää vielä vahvistaa. Pääasiassa Rin tekee oikein, mutta välillä sen asento on liian pitkänä tai se ottaa joskus askeleita eteenpäin. Treenin puutetta vaan, viime aikoina kun on keskitytty enemmänkin s-m- ja s-i-vaihtoihin. Luoksetulossa seisomaanpysäytys oli nyt ok. Koira ei tarjonnut nyt yhtään istumista näihin. Seisomaanpysäytyksen jälkeen vaan koira saattoi ottaa pari askelta eteenpäin. Tarttis tätäkin hioa. Luoksetulossa Rin osaa nyt tulla hyvin sivulle ja erottaa sen eteentulosta. Eteentuloon olen laittanut vinkiksi kädet reisiin kiinni. Siten Rin tulee eteen törmäämättä ja suoraan.


Ruudussa koira tarjosi ensin laitapaikkaa oikealta. Uudella käskyllä se haki keskelle ja sitten alkoi mennä suoraan oikealle paikalle. Jäävissä seisominen on huonontunut johtuen liian edessä olevasta seuruupaikasta. Tarvii se korjata ja eiköhän seisominenkin ole ennallaan sen jälkeen. Seisomisessa koira ei myöskään alkuun kestänyt taakse kiertämistä vaan kiertyi mukana. Piti vähän muistutella ja sekin alkoi taas onnistumaan. Tehtiin myös muita jääviä. Maahanmenossa on sama vika kuin seisomisessakin eli seuruupaikka on liian edessä. Istumisen onnistumisprosentti nousee vaan :)


Seisomisteemasta huolimatta hypyn kanssa tehtiin istuminen. Nyt ois niinku avon hyppyliike valmiina. Eli koira osaa istua! Lisäksi tehtiin ryhmäpaikallaanmakuu. Siinä käskytin koiraa vasta viimeisenä sekä maahan että istumaan. Koiran liikkeet oli nopeat ja makuukin oli moitteeton minun ollessa piilossa.


---


Sunnuntaina suunnattiin jälleen ATD:n hallille, tällä kertaa vapaavuoroilemaan. SARA teki heti alkuun seuraamista nameilla maahan palkaten. Samaa tehtiin joka välissä, etenkin aina kierroksia nostattavien liikkeiden jälkeen. Kertaakaan koira ei äännähtänyt! Hienoa. Hyppynoudossa tehtiin ensin vinoja hakuja. Nyt koira suoritti hypyn mennen tullen joka kerta! Hyvä. Lopuksi vielä helppo, suora heitto. Merkiltä ruutuun menoissa keskityttiin oikeaan paikkaan ruudussa. Koira tarjosi ihan ok paikkoja keskeltä ruutua. Palkkailin, vaikka haluaisinkin sen olevan aavistuksen taempana. Paikallaanolot tehtiin lyhyesti perron kanssa. Sekä istuminen että makuu oli hyvät.


RINNA alotti vuoronsa tunnarilla. Ihan tarkoituksella halusin pakottaa sen laskemaan kierroksiaan heti niistä korkeimmista. Tunnaria tehtiin Jessican neuvomalla tavalla eli itse istumaan kapuloiden viereen maahan. Aina onnistuneesta nostosta koira palkattiin maahan nameilla. Ekalla kertaa Rin haukkasi väärää oikean kapulan vierestä. Se nosti kuitenkin oman. Siitä palkkaa. Toisella kertaa se nosti väärän oikean vierestä. Ei palkkaa, vaan koira uudestaan etsimään. Oikea löytyi. Kolmannella kerralla koira nosti oikean muita maistelematta ja lopetettiin siihen. Hyvin Rin laski kierroksiaan, että edes näin toimi.


Sitten merkin ja ruudun erottelua. Merkillä Rin menee nyt hyvin suoraan asentoon merkin taakse olohuononaksuttelun ansiosta. Se ei myöskään enää juurikaan kierrä merkille vastapäivään vaan valitsee myötäpäivään kiertämisen, siitä kun saa vaan palkkaa. Ruudussa Rin tarjosi jälleen alkuun laitapaikkaa, tällä kertaa vasemmasta laidasta, mutta nopeasti alkoi se alkoi taas tarjoamaan oikeaa paikkaa keskeltä takaosasta. Merkin ja ruudun erottelussa ei ole ongelmaa, jos olen niiden välissä. Jos tehdään eeveeällänä, niin Rin kyttää ruutua liikaa. Eli merkin arvoa pitää tässäkin kasvattaa. Vaadinkin koiraa nyt menemään merkille, vaikka ruutu olikin koira mielessä. Kun sain koiran merkille, niin siitä superpalkkaus. Merkiltä ruutuun mennessä koira äännähti, taitaa vähän kyttäillä siinäkin. Treeniä ja mielenhallintaa näihinkin.


SARAKIN teki tunnaria. Ekassa piilotin oikean väärien taakse hiekkaan. Sara haisteli näkyvillä olevat kapulat useaan kertaan läpi, muttei maistellut niitä. Sitten se alkoi etsimään muualtakin ja omakin löytyi. Toisessa laitoin oikean kapulan ekaksi ennen vääriä. Sas juoksi ensin ohi, mutta palasi sitten nappaamaan oman suuhunsa. Ohjatussa noudossa haettavat kapulat oli seinän vieressä esteiden luona ja Sas lähti ensimmäisenä hakemaan keskikapulaa vasemman kapulan sijasta. Se kuitenkin pysähtyi hyvin käskyllä, palkkasin siitä. Sen jälkeen löytyi oikeat kapulatkin. Tehtiin vuoronperään molemmat suunnat kahdesti. Kaukoja tehtiin riman ollessa takatassujen edessä. Tehtiin yksittäisiä vaihtoja sekä sarjoja n. 25 metristä. Hyviä oli, mitäpä muutakaan riman kanssa tehdessä olisi. Jääviä tehtiin sekaisin seuruun kanssa. Seisomisissa koira seisahtui välillä suoraan, välillä vähän vinoon. Eli edelleen treeniä näihin. Maahanmenoista haluaisin nopeampia. Sara osaa nopeammankin maahanmenon, joten eikun vain hakeman sitä. Istumiset on hyviä.


RINNALLE vielä hyppynoutoa. Ekassa palkkaus vauhdista. Tokassa kapulan luovutukseen asti. Hieman tiiviisti se tuli kapulan kanssa, mutta muuten oli hyvä. Sitten kaukojen m-i-vaihtoa. Ensin lähempää ja sitten matkaa kasvattaen n. 25 metriin asti. Toimi. Rinnakin teki seuraamista nameilla maahan palkaten. Laski kierroksia ihan kivasti kakaralta ja koira seurasi ainakin hetkellisesti oikeammassa kohtaa :p


---


SARA on aloittanut juoksunsa aikataulunsa mukaisesti. Juoksuväli sillä oli nyt 9 kk (vaihtelee 8-9 kk). Aika hyvä väli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti