tiistai 17. tammikuuta 2012

Puistotokot


Oltiin lähipuistossa lasten pulkkamäessä :p


SARALLE ensin luoksetulon maahanmenoja namejä heitellen. Alkuun tuli hyviä, mutta sitten maahanmenot alkoi taas saramaiseen tapaan valumaan. Näihin siis vähemmän toistoja, koira ei kestä montaakaan näitä. Lopetettiin kuitenkin vasta hyvään suoritukseen. Sitten seuraamista maahan nameilla palkaten. Ei yhtään äännähdystä! Lopuksi vielä ruutua. Ruutu oli mäen päällä ja merkki alempana. Ensin otettiin vain oikean paikan hakua. Se oli vaikeaa, koira tarjosi oikeaa laitaa tai oikeaa kulmaa merkkinä. Ehkä mäki oli vaikea paikka. Laitoin alustan ruutuun ja tehtiin merkiltä ruutuun menoja minun sijoittuessa eri kohtiin. Nämä oli toki hyviä.


RINNALLEKIN luoksetulon pysäytyksiä. Ensin maahanmenoja namien heittelyn lomassa. Rinnalle sopinee paremmin kierrättämisen kautta. Oli ok, näitähän ei ole paljoa tehtyä. Sitten seisomisia. Se teki tapansa mukaan terävät pysähtymiset, mutta meni istumaan. Se sekoittaa nyt istumistreeneihin. Jätin näissä palkkaamatta ja alkoi pysähtymisetkin valumaan :( Palattiin takaisin pallon heittelyyn. Sitten seuraamista. Edisti, muttei poikittanut. Naksuttelin paikka taemmas. Ruudussa Rinnalla oli samaa hahmotusongelmaa kuin Sarallakin. Rinnalla vaan on vahvempana oikea paikka ja se alkoikin hahmottumaan. Tehtiin vuoron perään merkille juoksua ja ruutuunmenoa. Ruudut hyviä, merkeillä se oikea paikka ei ole vielä hallussa.


Lopuksi vielä kummallekin palkkaamattomuutta. Otin SARAN tekemään suoraan Rinnan jälkeen, mikä oli virhe sillä ääntelyähän siitä seurasi :/ Ensin jääviä zetamaisesti ilman käännöksiä. Järkkänä i-m-i-s. Kaikki oikein. Äännähti alussa ja seisomasta seuraamaan lähdössä. Sitten siirtymä, jossa äänteli, ja kaukot. Kaukoissa koira äänsi jättäessä sitä maahan. Vaihtoja tehtiin joku kymmenkunta, paljon s-m- ja s-i-vaihtoja. Ekassa vaihdossa (m-s) koira tuli eteenpäin, ääntelystä päätelleen sillä oli alkuun väärä mielentila kaukoihin. Muut vaihdot se teki etenemättä, ne vaikeatkin :) Otettiin vielä siirtymä, jossa koira äänteli ja sen jälkeisestä perusasennosta palkkaus.


RINNAN vuoron tullessa tuli eka pulkkailijakin. Se ei haitannut. Rinna teki jäävistä maahanmenoja ja seisomisia vuoronperään ja sitten sekoitettuna. Kumpaakin tuli nelisen toistoa. Tehtiin jäävät zetamaisesti eli kävelin koiran ohi ja otin sitten seuraamaan. Seuraamisosioissa ei ollut juurikaan käännöksiä, vain pari täyskäännöstä kun tehtiin liikettä edestakaisin jalkakäytävää. Kaikki siis yhtenä liikkeenä. Ei ollut siis ideaali palkkaamattomuustreeni, kun eihän edes tehty kuin yksi liike :p Lisäksi ekana olleeseen seisomiseen Rinna reagoi menemällä maahan. Sen korjasin. Korjasin koiraa myöskin kun se yhdessä ohikävelyssä kääntyi mukana. Tosi hyvin penne kesti noinkin pitkän liikkeen ilman taukoja :) Se keskittyi hyvin tekemiseen. Alkuun seuraaminen oli parempaa, sitten alkoi pieni edistäminen. Jäävien paljous ei siis aiheuttanut jätättämistä. Palkkasin koiran vikassa seisomisessa, kun se ei ennakoinut mukaan lähtöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti