maanantai 16. tammikuuta 2012

Rinnan aksat


RINNAN treeniratana oli:


Rimat 55 cm (okserissa korkeampi 50 cm), muuri 65 cm.


Alkusuoralla Rin irtosi hyvin putkeen. Vitosella se hyppäsi tosi pitkälle. Olis ollu käyttöä lyhyemmälle hypylle. Valssin ollessa myöhässä koira paineli rintamasuunnan mukaan uudestaan putkeen. Valssatessa ajoissa sain koiran kepeille. Samanlailla ysillä koiralla meni hyppy helposti pitkäksi. Kaikista vaikeinta radassa oli yllättäen loppusuora. Rinnalla jäi joko muuri tai sen jälkeinen hyppy väliin. Eteenmenoa tarttis vahvistaa.


Väänsin myös takaaleikkauksen ennen keppejä ja niiden jälkeen valssasin, ihan vain totuttaakseni koiraa näihin. Kepeillä oli verkot, kolme palaa puuttui, muttei se pujottelua haitannut. Tyyli oli hyvä.


Radan sivussa oli pussi mytyssä. Kertaalleen Rin juoksi sinne. Onneksi se ei satuttanut itseään! Traumojakaan ei pussia kohtaan tullut, vaan sinne se edelleen sujahti.


Tehtiin myös kaikkia kohtaktiesteita. Keinulla tehtiin taas päähän juoksua. Se toimii. Puomia tehtiin kokonaisena, mutta pääasiassa palkkailin koiraa 2on2offista. Leikitin koiraa lelulla kontaktilla ja hyvin koira nyt pysyi siinä. Sitten menin muutaman metrin päähän kontaktista. Koira tarjosi itse kontaktia ja sai tulla leikkimään. Taas lelu pois ja kontaktin tarjoaminen. Sitten lelu maahan ja lisäsin liikehäiriöitä. Hyvin koira ymmärsi pysyä kontaktilla häiriössäkin. Kontaktilta vapauttavana on sana, ei liike. A:lla tehtiin samaa.


---


Anne Savioja oli Purinalla varmentamassa kisakirjoja. Nyt Rinnallakin on sellainen. Korkeutta koiralla oli 50-50,5 cm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti