lauantai 7. tammikuuta 2012

Karsintakoe, Lempäälä


Tampereen Seudun Koirakerho ry järjesti maajoukkuekarsintakokeen Lempäälässä Sportdogparkin tekonurmipiohjaisessa hallissa. Liikkeet oli haettu kahteen kehään kahdelle tuomarille. Ekassa kehässä oli tuomarina Riitta Räsänen ja liikkeina ensin paikallaanolot ja sen jälkeen jatkettiin toiseen kehään. Toisessa kehässä oli tuomarina Jaana Tala ja liikkeina ruutu, zeta, luoksetulo, kaukot ja metallihyppynouto. Sitten vielä ekaa kehään ja siellä loput liikkeet eli ohjattu nouto, seuraaminen ja tunnari. Sara oli suoritusvuorossa toisiksi vikana.


Paikallaan istuminen   10


Rintamasuunta oli koiralla suuntautunut piiloa kohden. Noottia tuli siitä, että asettelin koiraa istumaan. Niin ei sais tehdä, en tiennyt.


Paikallaan makaaminen   10


Takaisin tullessa koira makasi lonkallaa, oli taittanut etutassua alleen ja pää oli maassa (!!). Lisäksi maahanmeno oli hidas.


---


Ruutu   7


Kehässä oli kaikki tarvittavat merkit paikoillaan. Merkiltä koira lähti etuviistoon zetan merkeille. Käskin uudestaan ja uudella käskyllä koria korjasi suunnan ruutuun. Siellä käskin heti maahan. Oli vähän hidas maahanmeno.


Zeta   8 ½


Järjestys m-i-s. Äännähdys jokaisessa liikkeellelähdössä. Niin ja lähdin liikkeelle jo liikkurin sanoessa liikkeen alkavan...


Luoksetulo   8


Hyvät pysäytykset! Mutta annoin maahanmenokäskyn aivan liian myöhään.


Kaukot   7


Järjestys i-s-m-s-i-m. Sivulta maahanmeno jäi ihan vajaaksi, toisella vasta meni maahan... Hyvät vaihdot, mutta tuli hitusen eteenpäin s-i-vaihdossa.


Metallihyppynouto   0


Kapula pompsahti ihan sivuun eikä koira suorittanut kapulaa tuodessaan paluuhyppyä.


---


Ohjattu noutaminen   10


Hieno!


Seuraaminen   8


Liian innokasta, äänteli.


Tunnari   10


Ihan jees.


---


Tulos: EVL2, 247,5 p. ja sijoitus 28./36. Silleesti tällä kertaa :) Tulokset kokonaisuudessaan täältä.


---


Kokeen loputtua treenattiin vähän. Alkuun tarvittiin vähän apuja, mutta sitten Sara suoritti avuitta hyppynoudon molempiin suuntiin eteen kautta vaikka kapula olikin esteen kohdalla muutaman metrin päässä sivuttaissuunnassa. Kertaalleen tehtiin myös ruutu palkaten sekä merkiltä että ruudusta. Nyt koira meni suoraan ruutuun. Lisäksi muutamat sivulta maahanmenot. Eka meinasi olla hidas, mutta sitten parani.


Lempäälästä jatkettiin matkaa pohjoseen lomailemaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti