maanantai 23. heinäkuuta 2012

Jälkiä

Pe-la-yönä pimeässä RINNA treenasi jälkeä lähipuistossa nurtsipohjalla. Jälki oli pituudeltaan muutaman sata metriä ja se vanheni 45 min. Auringon laskettua ja ilman viilennettyä nurmikolle oli kertynyt kosteutta. Ei mitään tietoa miten hajut käyttäytyy tuolloin (varmaan on ilmassa enempi levällään?), mutta Rinnalla näytti olevan vaikeaa. Lisäksi toki puistossa oli paljon muitakin jälkiä, suosittu puisto kun on. Annoin koiralle koko liinan mitan. Rinna siksakkasi aika rankasti jäljen päällä. Kulmat sujui jotenkuten, mutta sitten jo käännöksen tehtyään koira saattoi lähteä vielä uudestaan varmistelemaan. Kulmia oli kuutisen kipaletta. Lisäksi jäljellä oli kaksi ojan ylitystä ja kaksi hiekkatien ylitystä. Mun yllätykseksi hiekkatiet koira kulki juurikin jäljen päällä ilman mitään ongelmia. Äksöniäkin saatiin. Ennen toista hiekkatien ylitystä siinä kulki ihminen. Rinnaa ei moinen harha häirinnyt yhtään. Pupu sitä kuitenkin haittasi. Rinna nostatti siitä liian korkeat kierrokset. Odottelin tovin kierrosten laskeutumista ja Rinna jatkoikin sitten itsenäisesti jäljestämistä. Pupun reitti oli ristennyt jäljen kanssa, muttei Rinna reagoinut siihen. Keppejä oli kaksi, ekan tien ylityksen jälkeen ja lopussa. Niiden ilmaisut oli ok.

---

Sunnuntaina oltiin Terhin kanssa jälleen Kattilajärvellä. Tilasin RINNALLE pari sataa metriä oikein kulmikasta jälkeä. Jälki vanheni parisen tuntia. Alkuun annoin Rinnalle paljon liinaa ja koira vaan kaahotti. Kiristin liinaa ja koirakin keskittyi paremmin. Rimppanen suoritui jäljestä ihan kohtalaisesti. Se oli siis täynnä kulmia. Piikkiä ei ole aiemmin ollut, nyt oli. Kerran kulma meni lähelle hiekkatietä ja siinä Rin ajautui tielle asti. Pitää ottaa vastaavat treeniin useamminkin. Keppi löytyi lopusta ja sen ilmaisu oli ok.


SARALLE tehtiin janatreeni. Sara sai olla katsomassa jäljen tallontaa ja sen jälkeen nostettiin jälki neljästä kohdasta (kaikki oikealle). Eka jana n. 5-10 m, toinen 10-15 m, kolmas n. 20 m ja neljäs n. 5 m. Kaikki janat oli suoria ja ne mentiin vauhdilla. Hyvä Sarppa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti