torstai 26. heinäkuuta 2012

Viikkoa

Maanantaina HAU:n tokoissa pohdittiin RINNAN seuruun ongelmaa. Se vaan perkules edistää. Ei auta takapalkka, kainalosta palkkaus, palkkaus taakse, seinän vieressä seuruutus eikä raipparatkaisukaan. Pitänee palata alkuun eli tehdään ihan imutusseuruuta tai askel-pysähdys-tahtia. Myös peruutus pitää ottaa treenin alle. Nyt koira lähtee liian helposti tässäkin edistämään ja vinoutuu.

Rimppa teki myöskin luoksetuloa ja kaukoja käskytettynä. Luoksetulossa Rinna ei nyt ennakoinut lähtöjä. Kaukoissa se teki kaikki vaihdot ilman jumeja. Paikkamakuuna tein BH-makuun, jossa olin selin ja muut koirat treenasi häiriönä. Makasihan se siellä. Tosin se nousi istumaan häiriöluoksetulokäskystä. Maahanpalautuksen jälkeen ei enää reagoinut vääriin käskyihin. Loppuun otettiin haukutus. Tuli ihan hyvää haukkua.

SARA teki Ristolle häiriöksi seuruuta. Teetin myös jääviä, istumisia ja seisomisia. Seisomisiin en antanut vartaloapua ja ne oli silti suoria. Istumisetkin oli istumisia. Seuruutin koiraa paljon vain pitkää suoraa edestakaisin. Sitten eteenmeno maahanmenolla. Hyvä oli. Ja vielä eteenmeno lelulle. Kaukojakin tehtiin. Tekniikka pitää ensin viilata kuntoon oravavaihtoihin, sitten vasta ottaa etäisyyttä. Uudenlainen m-s-vaihto toimii vasta kosketusalustamuistutuksen jälkeen. Eli siihenkin vaan treeniä lisää.

---

Tiistaina kimppatokoiltiin jälleen lähikentällä. RINNA nouti ensin. Tehtiin pitkältä matkalta ja koiruus toi kapulaa hyvällä vauhdilla loppuun asti. Sitten Rimpalle tehtiin ketjutus. Ensin seuraaminen, joka koostui pelkästään askeleista ja pysähdyksistä. Sujui. Sitten luoksetulo suoraan sivulle. Sekin sujui. Vikaksi vielä kaukot. Niissä Rin meinasi tehdä vaihdot jo liikkurin merkistä, mutta yhden korjauksen jälkeen se teki ne hyvin ennakoimatta. Lopuksi vielä haukutus. Haukkuihan se.

SARA teki neliminuuttisen seuraamisen. Vire kantoi hyvin. Vähän liiankin hyvin, sillä ääntä taas pääsi koirasta. Suurin syy liian korkeeseen vireeseen ja ääntelyyn lienee minun käytös. Pitäisi laskea niitä kierroksia itseltäkin... Halpommin sanottu kuin tehty!

---

Keskiviikkoiltaa vietettiin Wilman kanssa Talin kentällä. Ensin ammuttiin. SARALLE riitti yksi laukaus. Leikitin koiraa ammuttaessa. Pamauksen jälkeen leikki ei ollut yhtä hyvää ja koira selkeästi huolestui. Sara pääsi autoon siksi aikaa kun muille ammuttiin vielä lisää. Ammuskelujen jälkeen otin Saran kentälle tekemään. Se oli autoon kuullut äänet ja oli edelleen paineistunut. Se kuitenkin teki kun käskettiin ja siinä tehdessä sitten rentoutuikin. Noudot (kapulana 600-grammainen) tehtiin metrisellä ja loivalla A:lla. Sujui. Jyrkkää A:ta tehtiin vain esteen vieressä olevan pallon avulla. Lopuksi seuruutin koiraa ja välillä lähetin sitä kiertämään piiloa ja otin taas seuraamaan eri kulmista. Siitä Sarppa tykkäsi.

RINNA oli aidassa kiinni ammuttaessa ja se kuunteli siinä kymmenisen laukausta. Eikä mitään reaktiota. Rinnankin kanssa tehtiin esteitä ja noutoa. Metrinen este onnistuu kapulankin kanssa, kun hyppyytän koiraa edestakaisin. Kun tähän yhdistetään heitto, niiin koira menee liikaa saaliille. Sen meno hyppy on huono ja paluuhyppy jää helposti välistä. Siirryttiin 70-senttiselle hypylle ja sillä sujui paremmin. Hyppytekniikka pitäisi saada toimimaan heittojenkin kanssa. A-noutoa tehtiin kaikista loivimmalla esteellä. Rimpalle pitää työstää vielä ideaa esteen suorittamisesta molempiin suuntiin. Jyrkkää A:ta tehtiin ilman kapulaa. Otettiin vielä seuraamistakin, ihan vain askel tai kaksi tai käännös. Tarkkana pitää olla ettei koira pääse lainkaan poikittamaan. Rinnan hienot perusasennotkin alkaa olla vinoja :/ Suoruutta pitää nyt vahvistaa.

2 kommenttia:

  1. En tiedä oletko kokeillut tätä kikkaa, mikä meillä auttoi poikittamiseen/edistämiseen (Gimmahan oli oikeesti TODELLA karmea..). Svanljungilta saatiin ohjeeksi: namit oikeaan käteen, palkkaus vasemmasta kädestä. Palkka siirretään vasuriin aina selän takaa! Vasuri tarjoaa palkan oman kehon linjalta. Gimmalle lisäksi tehtiin (/tehdään) sitä, että palkka tulee välillä reilusti koiran vasemmalta puolelta, jotta se joutuu kääntymään (kääntää etukroppaa ja päätä) palkan saadakseen. Tällä haettiin myös sitä, että jos Gimma joskus tajuaisi vaikka jättää pientä hajurakoa (sen seuruu on aika tiivis). :P Ja lisäksi vielä Gimman tapauksessa pallo poistettiin kokonaan seuruusta. :)

    Toivottavasti ymmärsit jotain tuosta sepustuksesta, voin yrittää sitä tarkentaa jos haluat. Enkä tosiaankaan tiedä auttaako tämä teille, mutta meillä se auttoi aivan älyttömästi. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti vinkistä! Pitää ottaa tuokin kokeiluun, jos nykyiset teoriat ei päde :) Sitkeyttä itseltä tää vaan vaatii.

    VastaaPoista