torstai 19. heinäkuuta 2012

Tekniset

Aksassa keskityttiin vain keppeihin ja kontakteihin. SARA treenasi kepeillä avokulmaa. Alkuun koira meni helposti toisesta välistä sisään, joten laitettiin ohjuri avuksi. Sitten sujui ilman sitäkin. Näitä pitäisi treenata lisää. 

Keinulla haettiin vauhtia. Sara jää keikauttamaan keinun ja sen jälkeen se vasta hakee kontaktille. Nyt laitettiin appari reikäpallon kanssa keinun jälkeen ja Sarppa unohti keikautukset. Näitä lisää. Puomilla oli appari jälleen asemissaan pallon kanssa. Sara joko juoksi hyvällä vauhdilla puomin eikä pysähtynyt kontaktille tai sitten se pysähtyi, mutta vauhti ei sitten ollut niin hyvä. Näitäkin voisi tehdä useamminkin, mutta yleensä kuitenkin puomi on ihan ok. A:lla laitoin länget avuksi ja niiden avulla ylösmenot oli hyviä. Sara on kuitenkin tehnyt ylösmenot niin pitkään väärin, etten usko sen enää muuttavan tyyliään. Nytkin otin ylösmenoja ilman länkiä, mutta ohjasin koiran kunnolla ylösmenolle, jolloin se meni siististi.

RINNAN kepeille otettiin loivaa avokulmaa. Rin haki hyvin ekan välin. Umpikulmatkin sujui. Rytmiä on kyllä vielä haettava. Jo yden esteen takaa koira sai sellaiset vauhdit ettei se pystynyt enää rytmittämään oikein.

Rinnan puomisuoritukset oli hyviä. Se teki vauhdilla ja hyvällä pysäytyksellä. A:lle otin Rinnallekin länget ja ylösmenot oli siistejä. Alastuloilla tein ohjauskuvioita. Ekalla Rin lähti mukaan, seuraavilla pysyi.

5 kommenttia:

 1. Moi! Laitoin sen sun toisen blogisi linkkeihin, mutta olisiko tämä kuitenkin "oikea"? :)

  VastaaPoista
 2. Joo, tämä on se oikea. Vuodatus lakkasi toimimasta, mutta onhan tää parempikin ;)

  VastaaPoista
 3. Videoin tänään pitkästä aikaa pari Aksun keinua (ei päätyneet blogiin, heh) ja sen tyyli on sellainen "vauhdilla kontaktille suorittamaan dorkaloikkaa!" Minusta se siis näyttää siltä, kuin se varoisi sitä keinun alastuloa. Ehkäpä se on kopsahtanut takaisin ylöslähtiessään joskus? Tai sitten ei, mistä sitäkään tietää :) Jäynän keinulle tuskin tulee dorkaloikkaa. Se on pari kertaa karannut leikkimään keinulla ja rynnistää sinne ihan päätyyn vauhdilla (ja kun keinu on rymähtänyt alas, käännähtää ympäri ja juoksee rymäyttämään toisen päädyn alas)

  VastaaPoista
 4. Sarianne, haluisin nähdä dorkaloikan! :D Rinnakin tykkää keinulla vetää edestakaisin... Rinnan oon kuitenkin opettanut juoksemaan keinun päähän asti kontaktille, mutten vaadi siltä 2on2offia, sillä se ottaa etupäälle aika raskaasti paiskata tassut vauhdista maahan. Saralle ei ole koskaan opetettu kunnolla keinua. Nyt vaan koitan hakea sille vauhtia vähän lisää ja se saa olla siinä sitten.

  VastaaPoista