perjantai 6. heinäkuuta 2012

Sekalaiset treenit

SARAN aksatreeneissä käytettiin hyväksi edellispäivän Purina Openin Esa Muotkan kakkosluokan rataa. Menin radan ensin Saran kanssa ja sitten aika lennosta vaihdoin koiraksi RINNAN. Ohjasin Rinnaa samanlailla kuin Saraakin, mutta kun Rinna ei ole Sara. Positiivista oli kuitenkin se, ettei penne lähtenyt rallattelemaan omiaan vaan se yritti ymmärtää.

Lisäksi tehtiin hyppytekniikkana set pointia. RINNALLA apuhypystä oli okseriin kuusi jalkaa, okserin korkeus vaihteli 50-55-65-65-30 cm. Kuudessaviidessä oli tasaokseri, muissa eturima alempana. Rinna tyyli ei ollut siistein rimojen ollessa korkeimmillaan. SARALLA hyppyjen väli oli neljä jalkaa ja okserin rimat oli ensin 30 sentissä, sitten 35 sentissä ja lopulta jalasten päällä. Saralta sujui. RINNA vielä kepitteli. Se osaa joka kerta paremmin :)

Tokoiltiinkin. SARAA seuruutin ensin esteitä päin. Alkuun jouduin huomauttamaan kontaktin tiputtelusta, mutta sitten alkoi sujumaan. Tehtiin myös pitkää suoraa seuraamista kentän päästä päähän. Hyvin se vaan jaksaa. Jääviä otettiin välissä. Istumiset oli hyvin. Seisomisiin annoin pienen vartalonkääntöavun ja koira suoritustui. Maahanmenoihin annoin kunnon avut. Seisomisen vartaloapu on jo niin pieni, ettei sitä huomanne. Maahanmenoihin pitää ottaa suuret avut kuuria, jotta saadaan nopeutta lisää. Lisäksi jumpattiin kaukoihin uusia oravavaihtoja. Lopuksi vielä eteenmenoa.Taas koira lähti ekalla ihan vinoon. En taaskaan tehnyt tallauksia...Tarttee varmaan tehdä nyt helpottuina, että saadaan varmemmin suorat juoksut.


RINNAN seuraamista katsastettiin. Välillä se pitää hyvin kontaktia, mutta välillä koira katsoo jonnekin taskuun päin. Tähän avuksi nyt kainalosta palkkaus. Aiemmin olen kokeillut kainalosta palkkaamista, mutta silloin koira tuli liian väljästi mukana. Nyt kulki kuitenkin hyvin. Sitten hyppynoutoa. Ensin koira kapulan kanssa esteen taakse vinoon ja sitten vinoja heittoja. Alkuun heitettäessä Rin rynnin vain kapulalle, mutta sitten alkoi malttaa hypätäkin välissä. Aika hyvin koiralta sujui vinotkin heitot, ihan vinoihin se toki vielä tartti avut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti