keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Parit tokot

Maanantaisissa HAU:n tokoissa tein lähinnä RINNAN kanssa. Ensin paikkamakuu rivinä. Olin välillä piilossa ja kävin pariin kertaan palkkaamassa. Hyvin se pysyi eikä viereisen koiran haukkuminenkaan haitannut. Se ei edes korvaansa liikauttanut haukkuvan koiran suuntaan.

Sitten seuraamista. Tein pitkää pätkää hihnassa ja hyvin se pysyy mukana. Sitten kontaktitreeniä perusasennossa Wilman häiriköidessä. Alkuun sain huomauttaa kontaktin tiputtamisesta, mutta sitten homma alkoi muistumaan mieleen. Pahin oli, kun Wilma kaiveli mun taskua! Häiriöt otettiin seuraamiseenkin. Häiriöistä Rin paransi vaan kontaktia. 

Nouto otettiin ensin tasamaanoutona käskytettynä. Hyvä oli, mutta menovauhti oli kiitolaukkaa ja tulo hitaampaa laukkaa. Loput noudot tehtiin hypyn kanssa. Niissä menossa ja tulossa ei ole eroa. 

Loppuun vielä ketjutteluna BH:n jäävät. Istuminen ei ole Rinnalla mielessä. Ekalla se nousi istumasta seisomaan ja sitten nousi vielä toisenkin kerran, kun tulin luokse. Seuruissa keuli ja luoksetulon ennakoi. Virettä on, mutta malttia tarttis lisää.

Otettiin Rinnalle myös haukuttamista. Rinna ei ensin meinannut lähteä Wilman leikkiin mukaan, mutta saatiin siitä sitten irti parit yskäisyt. Näillä jatketaan.  

SARA pääsi vielä lopuksi vähän tekemään. Otin siivekkeen kierrolla luoksetulon seisomisia ja maahanmenoja. Ihan ookoita oli. Sitten jääviä. Seisomisiin annoin pienen vartaloavun ja ne oli suoria. Vartaloapu nyt jotenkin sotkee istumisissa ja ne Sara helposti seisoi. Maahanmenot oli kurretuksen kautta ja ne oli nopeita!

---

Keskiviikkona treenattiin muutaman hengen voimin tuossa lähikentällä. RINNALLE pyysin avoimen luokan kokeenomaisesti. Seuruu oli sitä tuttua kamalaa ja alussa koira kyttäsi vielä lisäksi hyppyestettä. Liikkeestä maahanmenossa oli seuraaminen sitä samaa. Maahan koira meni vasta toisella käskyllä ja silloinkin jätti toisen kyynärän ilmaan. Luoksetulossa Rimppa varasti kahteen kertaan. Kolmannella kerralla se vasta malttoi odottaa kutsua. Vauhti ja stoppi oli hyvät. Käskin koiran suoraan sivulle, mutta se tuli eteen. Enempi erottelua näihin siis. Liikkeestä seisomisessa koira kyttäsi luoksetulon merkkejä eikä seuruussa pitänyt yhtään kontaktia. Nouto oli ihan ok. Hyppykin, mutta istumiseen tarvittiin kaksi käskyä. Kaukoissakin toiseen istumiseen tartti kaksi käskyä. Muuten hyvät vauhdot. Siellä sun täällä olisi siis vielä tekemistä. Rinnan työskentelymotivaatioon pitää olla tyytyväinen. Se tekee hyvällä innolla töitä palkattakin. Lisäksi liikkeiden välit on toimivat.

Tehtiin ryhmänä vielä paikallaanolot. Sekä makuu että istuminen oli molemmat moitteettomat. 

Korjauksena tehtiin ensiksi hyppyä. Nyt ei ollut mitään ongelmia. Toiseksi seuraamista. Mun pitää kävellä hieman hitaampaa. Rinnan seuraaminen näyttää silloin paremmalta. Lisäksi voisin aloittaa Rinnan kanssa seuraamisen vasemmalla jalalla. Se lähtee paremmannäköisesti mukaan silloin (Saralle lähtöjalka on oikea). Seuruutin koiraa takapalkan kanssa. Takapalkkakaan ei edistämistä korjannut, mutta kontakti ei vilahdellut taskuun välillä. Eli jatketaan näin. Mun pitää vaan olla ahkera ja tarkka, niin seuruusta tulee hyvä. 

Loppuun tehtiin haukuttamistakin. Laura sai Rinnan nyt hyvin haukkumaan. Tätä jatketaan.

SARALLE otin ruudun ja ohjatun noudon erottelua. Ruudut oli samalta merkiltä, merkiltä oikealla vieraat punaiset merkit valkealla nauhalla, vasemmalla vieraat keltaiset merkit maahanpiirretyllä viivalla. Samalta merkiltä oli ohjattu noutokin, kapulat merkin takana. Aluksi erottelu ei toiminut, mutta sitten Sara alkoi kuuntelemaan vihjesanoja ja erotteli liikkeet hienosti. Pari huomiota. Oikealle ruutuun koira menee takanurkkaan, vasemmalle se menee herkemmin etunurkkaan. Lisäksi pysäytyskäsky toimii ohjatussa, mutta ruutuun koira menee vaikka kuinka koittaisin koiraa pysäyttää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti