tiistai 21. elokuuta 2012

Maanantain tuplat

Ensin RINNAN aksat:Hauska rata, mutta ehkä jonkin toisen koiran kanssa tehtynä kuin Rinnan :p Putkijarru pitäisi Rinnalle opettaa tai siis jarrut ylipäätään. Hypyt 4.-6. oli vaikeasti. Niillä olisi jarruja kaipailtu. Hypyllä 10 huitasin koiran vain hypylle kertomatta tulevasta käännöksestä etukäteen. Näissä tilanteissa tippuu rimat herkästi. Tarttis ohjata koiraa paremmin. Kaikesta epätoivosta huolimatta jäi kuitenkin päälimmäiseksi hyvä fiilis :) 

---

Sitten oli Nina Mantereen tokokoulutus. Otin aiheeksi SARAN tottelemattomuuden. Sara ei siis tottele pysähtymiskäskyjä etenkään ohjatussa noudossa. Tehtiin ensin ruutu merkiltä vasempaan (merkiltä koematkaa lyhyempi matka ruutuun). Sinne meni, mutta huonoon paikkaan (muista treenata hyvät ruutupaikat kuntoon!). Sitten ohjattu samaa merkkiä käyttäen ja vasenta kapulaa noudattaen. Hyvin meni, ei saatu koiraa lankaan. Haetiin virhettä sitten heittämällä kapulaa merkin suuntaan. Ekalla koira sai noutaa kapulan, toisella olisikin pitänyt mennä merkille. Oli vaikeaa, mutta koira kuunteli nyt hyvin pysäytyskäskyt. Silti se fiksoitui kapuloihin ja vasta useammalla korjauskäskyllä sain sen merkille. Neuvoksi näihin käskyjen tauottaminen. Koiran pysäytys ja tauko ennen seuraavaa käskyä. Ehtii koirakin ajatella. Jatkossa jos koira ei tottele, niin tarvii karjasta kovempaa :p Nyt luovutuksissa koira oli helposti takaa vinossa. Ne pitää korjata.

Paikallaanolot otettiin ryhmänä. Ensin istuminen. Se oli ihan täydellinen. Sitten makuu. Sara heilautti takaosaansa ja jonkin aikaa sen jälkeen lonkkautui. Se korjasi asentonsa suoraksi mun kävellessä koiran taakse. Saraksi siis hyvin, mutta täydellisempään on pyrittävä :p

Koulutuksen loputtua otin RINNAN kanssa vielä avohyppyä. Jos haluaisi hifistellä, niin pitäsi löytää se tasapaino liian kauas hyppäämisen ja liian lähelle hyppäämisen väliltä. Lisäksi koira teputtelee istuessaan hypyn toisella puolen. Mutta olkoot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti