maanantai 6. elokuuta 2012

Sunnuntaina

Pidettiin jälkikeppisulkeiset Terhin kanssa lähipuistossa. RINNALLE suora n. 100-metrinen jälki 12 kepillä. Alussa oli kuivan ojan ylitys ja lopussa ylitettiin hiekkatie. Jälki sai vanheta puolisen tuntia. Rin sai itse etsiä jäljen alun ja hyvin sen nostikin. Pidin koiran lyhyellä, tiukalla hihnalla ja tasaiseen tahtiin mentiin. Kaikki keppi-ilmaisut oli nyt hyviä. Tarkkaa työtä Rimpalta :)


SARAN jälki oli myöskin n. 100-metrinen sisältäen kaksi kulmaa kumpaankin suuntaa. Keppejä oli kuusi. Jälki ajettiin heti. Sarakin sai itse löytää jäljen ja löysihän se. Alussa koira tarkasteli kulmissa, mutta lopussa se meni jo ihan junana. Jälki kulki yhdessä kohtaa hiekkatien sivua. Saraa ei haitannut häiriöhajut. Kaikki kepit nousi. Hyvä Sarppikin!

---

Illalla käytiin tokoilemassa lähikentällä. Sinne oltiin pystyttämässä sirkusta, muttei annettu sen häiritä. SARA teki jääviä. Kaikki meni oikein. Uudet maahanmenot onnistuu jo melkein normaalista vauhdista. Vähän teatraalisiahan ne on, mutta ihan sama, pääasia että on nopeita. Seisomiset oli suoria. Ja istukäskyihin koira reagoi istumalla eikä sotkenut niitä seisomisiksi. Otettiin myös pelkkää seuraamistakin. Keskityin nyt olemaan vain mustavalkoinen ääntelyn suhteen. Kerran koira äännähti askeleissa taaksepäin. Siihen reagoin höpöttämällä koiralle ja ottamalla alusta. Noin muuten seuruusta on kadonnut pikkutarkkuus. Intoa on vain liikaa :p 

Kaukoissa m-s-vaihdossa koira osaa nyt ottaa etutassuilla askeleen taakse. Välillä se liikkuu taakse myös takatassuja liikuttaen. Toistaiseksi en huolestu siitä. Kokeilin kipurajaa ja se menee muutamassa metrissä. Siitä kauempana koira nousee vain maasta seisomaan ilman etutassujen siirtämistä. Oravavaihtoihin tarvitaan vaan edelleen lisää toistoja, varmuutta vielä. Tehtiin myöskin yksi luoksetulon maahanmeno maalin kierrolla. Se oli ihan kelpo eikä otettu enempää.

RINNA aloitti noudoilla. Mun pitää opetella heittämään isompaakin kapulaa. On siinä ja siinä lentääkö edes kymmeneen metriin. Nyt kävin joko heittämässä kapulaa kaemmas tai sitten jätettiin kapula ja siirryttiin sittä kauemmas. Joka tapauksessa otettiin noutoa pitkiltä matkoilta. Sekä menot että paluutkin oli vauhdikkaita. Palkkasin pääasiassa vauhdista, kerran otettiin luovutusasentoon asti. Siinäkin koira tuli hyvää vauhtia loppuun asti. Ennen noutolupaa odotin, että koira otti kontaktia ja palkkailin namilla. En päästänyt sitä kyttäilystä. Rinnakin teki luoksetulon pysäytyksiä maalin  kierroilla. Se teki vain seisomisia ja ne oli ihan hyviä. Sekä noutoihin että luoksetuloihin vauhdista palkatessa mun pitää muistaa antaa palkkaussignaali äänellä! Nyt meinasi mennä suoraan lelun heitoiksi.


Otettiin vielä seuraamistakin. Tai lähinnä vasemmalla kääntymisiä. Rinnan poikittaminen on nyt hieman vähentynyt, kun se ei enää niin paljoa kyttää oikeaa taskua. Siirsin palkkalelut takataskuun. Ennenkin oon palkannut takaa, mutta oleellista tässä on nyt, että Rinnalle näytetään niiden laitto takataskuun... Tehtiin vielä perusasentoihin tuloa eri matkoilta. Suoria oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti