tiistai 21. elokuuta 2012

Samuli Juntot + tokot

Päivällä treenasin SARAA lähikentällä. Tehtiin ensin ruudun oikeaan paikkaan hakeutumista pallopalkalla. Vähän pallo sekoitti koiran päätä, mutta ihan hyvin sillä oli ajatusta. Sitten tehtiin pari vauhtimerkkiä ja merkillä tasapainoon hakeutumista. Hyvin oli koiralla mielessä. Jäävistä kerrattiin kaikkia. Maahanmeno toimii nyt uudella käskyllä normaalista vauhdista ja myös pallopalkalla. Pallolla palkatessa pitää olla tarkkana ettei kyynärät jää ilmaan. Vahvistusta vaan kuitenkin edelleen nopeisiin maahanmenoihin. Seisomiset oli suoria ja istumisissa koira istui. Kaukoista tehtiin etenkin uusia vaihtoja. M-s-vaihdossa Sara ottaa sen askeleen taakse, mutta edelleen vahvistusta tähän pitkältä matkalta. S-i-vaihto pitää nyt ottaa kunnolla työn alle ja tehdä kriteerit selväksi koiralle. Tehtiin vielä kapulalla palautuksia. Haluan suoran asennon. Kokeilin vasemmalla jalalla tömäytystä maahan koiran kääntäessä itseään sivulle. Kerran tallasin koiraakin, muttei se näköjään haitannut :p Kokeilin myöskin oikealla jalalla huitaisua. Kumpikin toimi vähän sinnepäin. En vain saanut nyt ajoitusta kuntoon. Jatketaan yrittämistä.

Lopuksi ketjutin luoksetulon, seuruun ja ruudun. Luoksetulossa koitin laskea oikeaa seisomaanpysäytyspaikkaa. Tarviin edelleen treeniä tähän. Seisomisiin pitää pitää nyt terävöityskuuri. Maahanmenojahan ollaan treenattu, muttei se näköjään näy missään. Jatketaan treeniä siihenkin edelleen. Seuruu oli ihan siistiä, äänetöntä. Tuntui vaan vähän kaipaavan treeniä tämäkin. Ruutuun olin vienyt kosketusalustan valmiiksi. Tämä oli hyvä.

---

Illalla oli vuorossa RINNAN kanssa Vantaan Palveluskoirayhdistyksen järjestämän Samuli Junton tottelevaisuuskoulutuskurssin ensimmäinen osa. Se pidettiin VPY:n Korson kentällä. Ensin käytiin läpi seuraamista. Rinnalla pääsee usein äännähdys seuruuseen lähdettäessä. Tähän halusin apua. Kokeiltiin onko eri palkoilla väliä. Lelun ollessa näkyvissäkin koira äännähti. Namilla imuttaessa ei. Eli palataan imuttelutreeneihin ja namipalkka häivytetään vähitellen pois. Ideaali olisi, ettei koira enää kertaakaan pääse äännähtämään. Patoamistreeniäkin jatketaan. Jäävät on Rinnan osalta jääneet vähiin juurikin seuraamisen ongelmien takia. Nyt kun poikittamista on saatu pois ja koira seuraa oikeammalla paikalla, niin uskaltauduin katsastamaan tilanteen. Maahan ja seiso oli ihan hyvät. Tarttee muistaa, jos koira tekee väärän asennon, se korjataan, mutta seuraavaksi teetetäänkin jokin toinen asento. Näin koira oppii kuuntelemaankin.

Toisella kierroksella otettiin luoksetuloa. Näissä ongelmana on ollut eteentuloissa oikealle vinoutuvat asennot tai jarrujen puute. Vinouteen löytyi syy. Se oli taas niinkin yksinkertainen kun palkkalelujen sijainti, ne on yleensä oikeassa taskussa. Olen pitänyt palkkaa myöskin käsissä edessä,  mutta lelujen ollessa piilossa koira kääntyy taskua kohden. Jatkossa voisin enemmän palkkailla jalkojen välistä. Kädet voi kokeessakin olla selän takana. Lisäksi testattiin esteitä, uudessa paikassa kun oltiin. Sekä hyppyyn että A:han otetaan kuurina nyt treeniä, jossa esteen molemmin puolin on ihminen palkkaamassa. Lelua ei tiputeta maahan ennen kuin koira on palkkaajaa lähellä. Näin sillä on rauha keskittyä suorittamaan este hyvin. 

Eli paljon oli tuttua asiaa, mutta oli todella hyvä, että joku muistuttaa niistäkin ja antaa selkeät etenemisohjeet :) Ihan uutena asiana tuli kuulemma suojelupuolella käytettävä eteenmenoteline :D Sellanen rautainen naulakko eteenmenoesineelle. Sen avulla esine näkyy kauaskin, eikä koiran tartte ettiä esinettä nenällään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti