sunnuntai 12. tammikuuta 2014

(H)uimalassa

Eilen koirat pääsi ekaa kertaa altaaseen uimaan Hyvinkään koirauimalassa. Uittaja oli varattu avuksi, muttei sitä tarvittu, kun koirien sisäinen vesipeto heräsi. Rinna kiljui tajutessaan pääsevänsä uimaan :p Rinna ui liivit päällä. Koirasta näki sen pidättyväisyyden, kun vieras ihminen puki sille liivin päälle. Sara sai uida ilman. Sillä on hyvä uimatekniikka ja järki päässä. Molemmat ui koko puolituntisen. Rinna tärisi uima-ajan loputtua. Taisi pää taas vaan viedä liikaa... Mutta mennään ehdottomasti toistekin, kivaa oli!


Tänään oli ATD:n kokeenomaiset treenit. EVL:n yksilöliikkeet tehtiin kahdessa osassa normijärkässä. SARA oli ekalla kierroksella kierroksissaan. Se äänteli siellä täällä, myös liikkeiden väleissä. Seuraamisessa tuli ääntä pariin kertaan, niistä huomautin. Zetassakin se äänsi kerran. Lisäksi seisominen oli hieman vino, muut asennot oli suoria. Luoksetulon tein vain koiran jättöön asti. Eli kävelin pois ja samantein palasin palkkaamaan koiran yllärinä. Ruutu oli vaikeasti hallin kulmassa ja luoksetulon merkit oli häiritsevästi. Sara juoksi ensin luoksetulon merkkejä pitkin. Uusinnalla se osasi.


Toisella kierroksella aloitettiin ohjatulla noudolla samalta aloituspisteeltä kuin ruudussakin, mutta suunta hallin suuntaisesti. Ruutu oli edelleen taustalla ja noudettava kapula ruudun puolella. Annoin koiralle vain suuntakäskyn ja se lähtikin kapulan suuntaan, mutta meni sitten takana olevaan ruutuun. Toistolla onnistui. Metallinouto oli hyvä. Tunnarissa kapulat oli ohjatussa käytetyn merkin ympärillä, ei haitannut. Kaukoissakin palkkasin koiran käveltyäni sen luota pois. Tässä se tosin äännähti poiskävelyssä.

RINNA teki voittajan liikkeet kaikki kerralla. Seuraaminen alkoi hyvin, mutta sitten koira räjähti ja alkoi äänellä :/ Liikkeestä istuminen oli hyvä. Luoksetulossa tein vain seisomaanpysäytyksen. Alussa koira tuijotti varmaan merkkejä ja tartti kaksi käskyä maahan. Siltikin se nousi istumaan minun kävellessä poispäin. Käskin maahan. Stoppiin annoin sekä vartaloavun että käskysanan. Oli hyvä, mutta koira valahti siitä istumaan. Käskin seisomaan. Loppu oli ok. Ruutuunkin lähdössä koira jäi koomaamaan ja tartti toisenkin käskyn lähetykseen. Ruudussa se meni suoraan maahan. Korjautin seisomaan. Sivulle juostessa se kiljahti lähtiessään. Sekä hyppynoudossa että metallinoudossa tein vaan kapulan heiton ja lopettiin liike siihen. Tunnarissa mulla oli kädet valmiina edessä ohjaamassa koiraa paikoilleen. Tämä aiheuttaa nyt pureskelua, mutta korjataan ensin luovutuspaikka. Sivulletulon koira ennakoi ja toistolla se kiljui. Kaukoissa koira jäi koomaamaan liikkurin käskytaulua. Se tartti kaksoiskäskyjä ja oli jähmeä. 

Paikallaanolot tehtiin vikana. Rinna meni hitaasti maahan ja ennakoi sivullenousun, muu oli hyvää. SARA teki kaiken hyvin.

Etenkin RINNASSA oisi kyllä paljon vielä tekemistä. Pakka ei pysy yhtään kasassa eikä yhtään tiedä mitä koira tekee missäkin tilanteessa. Pitkästä aikaa Rinna jäi myös koomailemaan merkkejä, kapuloita ja nyt kaukotauluakin. SARALLA sentäs ongelmat on niitä samoja mitä ennenkin ja ne on ennustettavissa. Niitä voi työstää ihan erilailla. No eipä tule tylsää tai tekemisen puutetta :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti