torstai 9. tammikuuta 2014

Sara treenaili, Rinna vammaili

Eilen treenattiin Sirkuskentällä Tiian ja Lean kanssa, ja oli Janinakin paikalla ;) Ensin otettiin lyhyesti paikallaan istuminen ja makuu. Molemmat oli ok, mutta makuussa jätön jälkeen SARA haisteli maata, mur. Otin vielä sivullenousuja erikseen, oli nopsaa. 

Treenattiin vuorotellen. Sas teki ekalla vuorollaan ruutua. Ekassa oli noutokapuloita ruudussa, ei olleet haitaksi. Toisessa olin selin lähetyksessä ja siitäkin huolimatta Sara osasi pysähtyä oikeaan kohtaan. Palkkailin vielä merkkiä erikseen. Ohjatussa noudossa noudettava kapula oli nurtsin puolella muiden kapuloiden ollessa kentällä. Löytyi hyvin. Otin erikseen vielä luovutusasentoon tuloa kapulan kanssa. Nämä on olleet hitaita, mutta eipä näitä olekaan paljoa tehty minun palkatessa usein vauhdista koiran tuodessa kapulaa.

Toisella kierroksella tehtiin kaukoja häirittynä. Lelulla häirintä ei juurikaan haitannut, mutta lihapulla houkuttelu koiran nenän edessä oli vaikeaa. Sara teki vaihtoja jähmeästi ja tartti joihinkin vaihtoihin useitakin käskyjä. Nopsaan kuitenkin koira alkoi olemaan välittämättä häiriöistä ja vaihdot normalisoitui. Otettiin vielä kokeenomaisesti ja se onnistui hyvin. Seuraamisessa Sara oli kierroksissaan. Jouduin komentamaan ääntelystä. Seuraaminen oli vähän liian tiivistä ja käännökset oli rumia. Mun pitäisi muistaa auttaa käännökissä, ne kun ei onnistu hyvin muuten.

Lopuksi Sarakin sai tehdä vielä tunnarin, jossa liikkuri jäi kapuloiden luokse kyykkyyn ja lisäsi kapuloita koko ajan koiran niitä haistellessa. Sara oli jo ottamassa omaa, kun se huomasi liikkurin lisäämiset ja sen piti tarkistaa ne ensin. Mutta muuten ei tämä haitannut. Tätä toistekin.

---

Tämänpäiväisissa Saran aksatreeneissä tehtiin viime vuoden Timo Rannikon koulutuksessa tehtyä rataa. Saran kanssa rata oli paljon helpompi :p Sarallekin oli vaikeaa vitoshypylle päätyminen oikeasta suunnasta. Koira oli joko putkessa tai hyppäsi hypyn väärään suuntaan. Mun ohjauksen piti olla täsmälleen oikein, silloin sujui. Muuten rata sujui. Sara ei kilttinä tyttönä hypellyt ylimääräisiä hyppyjä, jotka oli kutsuvasti tarjolla.

---

RINNA on saikkuillut taaskin. Jostain se sai vasemmanpuoleisiin tassuihin antuoiden väliin haavat. Niitähän se on nuollut eikä se nuoleminen tokikaan ole auttanut :/ Näyttää ne kuitenkin nyt paranevan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti