torstai 16. tammikuuta 2014

I Sibbo

Tänään oli tokoa Sipoossa Jessicalla. SARA teki ensin kokeenomaisen treenin, yksilöliikkeet käänteisessä järjestyksessä. Otin koiran aika suorilta kehään ja kehäänmeno oli ruma. Myös ekat liikkeiden välit oli huonoja sekä liikkeiden alussa koiraan oli vaikeampi saada kontaktia. Liikkeiden edetessä liikkeiden välitkin parani.

  • Kaukoissa ekaan vaihtoon Sara tartti toisenkin käskyn. Jessica heilautti kättä vaihdon merkiksi ja Sara katsahti sitä juuri samaan aikaan. Tekniikka oli hyvää.
  • Tunnarissa koira meni kerran oman yli ennen kuin nosti sen. Luovutuksessa koira hieman puri kapulaa.
  • Metallihyppynouto muuten hyvä, mutta luovutusasento oli vino.
  • Ohjattu nouto oli ok.
  • Ruudussa koiraa sotki maton kuviointi ja häiriömerkit. Se meni ruudun viereen ja siitä lisäkäskyin sain sen korjaamaan hyvin.
  • Luoksetulossa Sas katseli muualle aloituksessa ja meni hitaasti maahan. Vauhti liian luja ja pysäytykset saramaiset.
  • Zetassa koira äännähti alussa. Maahanmenossa toinen kyynärä meni viiveellä alas. 
  • Seuraamisessakin koira äänteli siellä täällä. Muuten seuraaminen oli nättiä.

Sitten katsastettiin erikseen vielä ohjattua noutoa. Haluaisin koiralle lisää vauhtia merkille ja luovutukseen. Merkille menoihin jatketaan pallon heittoa jo merkille menosta ja heti stoppauksen jälkeen. Luovutuksessa voisin väistää koiran alta sen ollessa tulossa. Koira joutuu enempi hommiin. Lisäksi ihan vaan palkkausta voisin lisätä. Useasti palkkaan koiran jo vauhdista ja luovutusta otetaan harvemmin.

Seuraamisessa työstettiin vasempaan käännöksiä nätimmiksi. Näihin vasempaan käännös askeleista taakse ja pysähdys tai liike jatkuu eteenpäin. Ja sama juoksusta. Koira pitää vaan ensin opettaa peruuttamaan juostessa, hypähtely ei käy. Liikkeestä seisomiseen haluaisin suoruutta, mutta itse asiassa koira on jo suoristunut seuruun parantumisen myötä. Suoruudesta voisin muistuttaa välillä palkan suunnan avulla. Pää maassa makuusta oli puhetta. Sara opettelee tässä vielä alkeita. Välillä koira venyy vähän turhan pitkäksi asennossaan. Voisin palkata sitä lähemmäs koiraa tätä ennalta ehkäisemään.

RINNAN kanssa käytiin koiran mielentilaa läpi. Sen mielentila on liian lennokas. Nyt koira sai tapansa mukaan juosta lelu suussa nurkasta nurkkaan aikansa ja sitten se sai etsiä nameja maasta. Näitä kumpaankin olen tehnytkin. Lelun kanssa juoksua ei voi aina sallia kaikissa tilanteissa. Nameja olen levittänyt liian pienelle alueelle. Etsintäalue voi olla useita neliömetrejä. Alkuun nytkin Rinna hotki ruokansa, mutta sitten se alkoi rauhallisemmin keskittymään namien syöntiin. Näitä ennen treenejä. Treeneissä myös pitää muistaa namittelu. Esim. merkille lähetyksessä nameja maahan, merkiltä ruutuun mennessä myös ja ruudusta seuraamaan tulossakin. Näitä on tehty, mutta ei tarpeeksi!

Kerittiin pohtia vielä kaukojen m-s-vaihtoa, jossa koira ei vaan osaa asennon lyhennystä ilman apuja. Tähänkin voisin ottaa namin avuksi maahan, jolloin voi lisätä omaa etäisyyttä. Jääviäkin esiteltiin lyhyesti ja kyllä ne sieltä alkaa tulemaan oikealla tekniikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti