sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Treenaa, treenaa

Aamusta treenattiin haun ilmaisuja ja sitten esineruutua Teknopoliksella. RINNALLE otettiin nyt ekaa kertaa haukutusta ruokapurkilla. Lisäksi uutena oli maalimies maassa. Ensin haukutettiin lelulla ja sitten siirryttiin purkkiruokaan. Haukku tulee Rinnalta helposti, muttei se vielä automaatio ole. Ruoalla koiran haukku kohdistui paremmin. Vähän koira ottaa paineita maalimiehen tuijotuksesta, se kääntää välillä päätä pois. Jatkossa maalimies ei katso suoraan koiraan. Koiran kuljetus selän takana alueelle tuntuu toimivalta.

Sitten esineitä. Tallottiin puolikas koeruutu. Alueella oli paljon isoja kaatuneita puita. Lisäksi oli vesilammikoita. Rinnalle vietiin kaksi vierasta esinettä valmiiksi, nahkalompakko ja kurarukkanen. Lompakko laitettiin taakse keskelle kaatuneen puun juurakon päälle puolentoista metrin korkeuteen. Rukkanen oli vasemmassa laidassa takana kaatuneen puun rungon alla juurakon vieressä. Lähetyksissä oli ongelmaa. Koira varasteli ja haukkui. Puutuin vaan varasteluun, haukahdukseen en. En edelleenkään tiedä annanko koiran haukkua lähdöissä vaiko en. Se ei kuulemma haittaa, mutta kun sitä haukkuongelmaa on vähän kaikissa lähetyksissä.... 

Ekalla lähetyksellä koira nosti nopeasti juurakan päällä olleen esineen. Ei ollut mitään ongelmaa korkealla sijainnilla. Luovutuksessa koira juoksi ensin ohi :p Toinen esine olikin sitten vaikeasti. Koira ei vaan saanut siitä hajua ennen kuin oli ihan esineen päällä. Jouduin lähettämään useasti ja lopulta lähetin jo koiraa lähempää ennen kuin esine nousi. Toisellakin koiralla oli tämän kanssa ongelmaa. Vikaksi vielä heitettiiin sormikas Rinnan näkemättä ruudun etuosaan. Rin juoksi ensin ohi, mutta sai hajun ja kurvasi takaisin. Luovutuksessa koira nyt mälväsi. Tarttis opettaa luovutuksetkin kuntoon....

*

Illalla Rinnalla oli Tiltua. Teemana oli tunnari. Rinnan tunnarissa keskityttiin luovutukseen. Se on liian tiivis. Diagnoosin tekemiseen tehtiin tunnari minun istuessa tuolilla, jolloin koira sylkäsi kapulan syliin, ja minun ollessa polvillaan, jossa koira ei ottanut kosketuskontaktia. Todettiin, että koira ottaa reisikontaktia. Tätä lähdettiin työstämään laittamalla kädet siihen kohtaan, johon haluan koiran tuovan kapulan. Mun pitää olla nopee, ettei koira tule liian tiiviiksi. Alkoi jo jotenkin toimimaan :) Jos menen koiran luokse, se ei yritä tiivistää, vaan pitää haluamani raon. Koiran tullessa luovutukseen minun pitää olla edelleen aktiivinen. Pitää muistaa myös katseen merkitys oikean paikan merkkauksessa.

Lähtöhaukkuihin olen antanut koiralle namin lähetyksen yhteydessä eikä ääntä ole päässyt. Voisin siirtyä itse kauemmas koiran viereltä kapuloita heittäessä, samoin koira saa lähteä noutamaan minun ollessa kauempana. Vähitellen lyhennän etäisyyksiä. Lisäksi voisi kokeilla vastaheittoa.

Toiselta poimittuna kapulan puremiseen luovutukseen tulossa. Koira ei saa tulla luokse, jos se puree kapulaa. Koira stopataan ja kehutaan, kun ei pure. Jos koira puree, ohjaaja poistuu kauemmas kauhistellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti