sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Hullut päivät

Lauantaina matkailtiin SARAN kanssa Seinäjoelle karsintakokeeseen. Kokeen järjesti Ilmajoen Koirankoulutusjaosto keinonurmellisessa Hurtta-hallissa. Tuomareina oli Piritta Pärssinen ja Tiina Laakko. Arvostelut saatiin kirjallisina.

Ekassa kehässä oli ensiin paikallaanolot Tiinan tuomaroimina.

Paikallaan istuminen   9
Tassun siirtelyä, muttei koira kääntynyt kuitenkaan piiloa kohden. Se oli vain siirrellyt painoa paikoillaan.

Paikallaan makaaminen   6 ½
Hitaasti maahan. Maassa koira oli lonkkautunut, kääntänyt tassuaan ja ollut levoton. Istumiseen annoin kaksi käskyä. Sa olisi reagoinut jo ekaan, mutta reagoi niin hitaasti. 

Toisessa kehässä tuomaroi Pipa osan yksilöliikkeistä.

Ohjattu nouto   9
Merkillä stoppaamiseen saisi tulla lisää voimaa. Siitä tuomarikin rokotti.

Zeta   8
Seuraaminen oli kamalaa pahentuen loppua kohden ja sitä myöten asennot kanssa :/

Seuraaminen   7
Sara äännähti pariin kertaan askeleissa. Lisäksi tuomari rokotti liiasta tiiviydestä ja koiran vinosta peruuttamisesta. Annoin myös avut parissa vasempaan käännöksessä koiran yritettyä taas kiertään minua käännöksessä ympäri.

Ruutu   9
Sara meni suoraan kohden ruudun keskitakaosaa. Pysäytin sen kuitenkin aiemmin, kun koiran vauhti alkoi ennakoimaan pysäytystä. Tästä ennakoinnista tuomarikin verotti.

Luoksetulo   7
Se tuttu seiska numerona, mutta mitähän se olisi ollut ilman ääntelyä koiran odotellessa maassa sekä tuomarin huomaamaa ennakointia liikkeellelähtöön ja pientä törmäystä lopussa? Eli pysäytykset lienee parantuneet ;)

Vikassa kehässä oli tuomarina jälleen Tiina.

Metallihyppynouto   8
Sara ravasi takaisin!!

Tunnari   8
Koira tönäisi kuonollaan yhtä kapulaa sekä pureskeli oikeaa luovutuksessa.

Kaukot   0
Eka vaihto (m-i) ei tapahtunut kolmannellakaan käskyllä :/ Loput vaihdot koira teki kertakäskyin. Tekniikka oli rumaa.

Tulos: EVL2, 224 p. ja sijoitus 25./32.

Videot Marjaanalta :)

Seinäjoelle matkattiin junalla, pois päästiin Tiltun kyydissä. Juna oli myöhässä ja paikan päällä oltiin vasta kymmenisen minuuttia ennen kehään menoa. Siltikin paikallaanolot meni ilman suurempia poikkeamia normaalista. Ekassa yksilökehässä Sara oli oma itsensä tavallisine virheineen, mutta toisessa kehässä se oli jostain syystä vaisu :/ Ehkä se oli jo väsynyt. Sarahan stressaa vähän junalla matkustamisesta. Itse en ehtinyt jännittää koetta juuri lainkaan. Jännitti vaan enempi ehditäänkö paikalle vaiko ei...

Kaikin puolin kehäänmenot ja liikkeiden välit oli huonoja. Samoin oli liikkeiden aloitukset, varsinkaan paikkaanoloissa en meinannut saada koiraa kontaktiin. Lisäksi liikkeissä on tekemistä. Aina näistä huonommista kokeista mulla nousee treenimotivaatio, niin nytkin. Että tietää kyllä taas mitä treenata!

---

Sunnuntaina ekana oli RINNAN sisähakutreenit Herttoniemessä. Nyt oltiin eri kerroksessa kuin viimeksi. Tässä kerroksessa on enempi roinaa. Rinnalle oli nyt neljä maalimiestä viime kertaa vaikeammissa piiloissa. Kolme niistä oli aika ok, toisena tullut oli vaikea. Maalimies oli isommassa pimeässä huoneessa, jossa oli lautatavaraaa keskellä. Ukko oli piiloutunut kasan taakse nurkkaan. Rinna ei vaan osannut paikallistaa hajua. Se kävi metrinkin päässä, muttei vaan löytänyt. Se kiipesi myös kasan päälle, muttei sieltäkään saanut hajua. Se kyllä työskenteli melkein koko ajan, paitsi paskoessaan keskelle huonetta :p Autoin menemällä huoneeseen ja valaisemalla taskulampulla. Sitten löytyi. Jatkossa edelleen vaikeita ja helppoja piiloja treeneissä.

Lopuksi tehtiin vielä kahdella purkilla haukutus. Rinna on edelleen kysyvä haukkuessaan. Se vilkuilee mua eikä edelleenkään hauku suoraan maalimiehelle.

*

Herttoniemestä ajeltiin Ojankoon, jossa Vuokkosilla oli Citybelkien agikisoissa SARALLE kaksi starttia. Tuomarina oli Salme Mujunen.

Ekan radan rataantutustumisessa jo päätin, ettei suju. Ei pitäisi, mutta nyt oli vaan oikeesti mahdoton rata. Eli HYL tästä. Sara rallatteli menemään putkissa :D Meni heti pieleen koiran mennessä neljännen esteen sijasta putkeen.


Toisella radalla tehtiin se eka nolla! Ei hyvä nolla, mutta nolla mikä nolla. Alun hypyissä mun olisi enempi pitänyt ohjeistaa koiralle oikeita ponnistuskohtia. Nyt hypyt valui. Päällejuoksussa seiskalla olin myöhässä ja koira tuli päälle. Keinulle kulma oli vaikea ja ohjauskin oli varman päälle ohjaavasti rumaa. Sijoitusta en vielä tiedä, sillä piti kiirehtiä lähtemään heti oman startin jälkeen. Tuskimpa tuolla suorituksella korkealle sijoituttiin :p 

Lisäys: Saran sijoitus oli 12./69. (AV -10,72, etenemä 4,02 m/s).


Radat oli hauskoja. Piirsin ne ylös. Voisi joskus ottaa treeneissä kokonaisena tai paloina treenattavaksi.

*

Sitten vielä ATD:n hallille Tiltun tokotreeneihin RINNAN kanssa. Aiheena oli ruutu. Tuli hirveesti uutta näkökulmaa. Rinna osasi nyt juosta aika hyvin ruudun takaosaan. Mun pitää olla täsmällisempi siitä mikä kelpaa ja mitä treenataan. Rinnalle voisi opettaa palkkaukseksi lelun viennin koiran eteen maahan, josta koira saa ottaa sen käskyllä ja seuraavalla käskyllä saa vasta leikkiä. Lähtöääntäkin ehdittiin katsastamaan. Koira haukahtaa helposti lähtiessään perusasennosta. Maasta se ei haukahtanut. Lisäksi Rinnalle toimisi nollauskierros ennen ruutuun lähetystä. Tämän voi siirtää helposti kokeeseenkin.

Lopuksi otettiin vielä paikallaanolot. SARA pääsi riviin. Otin sen nyt hallussa kehään ja paikoilleen. Istuminen oli ok. Makuukin oli ok, mutta maahanmeno ja sieltä nousu hitaita. Ei kelvannut, korjuutin. Sarallekin tarvii ottaa tiukemmat ja selvemmät säännöt siitä miten haluan sen tekevän liikkeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti